Workshop Grensoverschrijdend Gedrag Kenniscentrum Vrijwilligers

8 juni: Online workshop Grensoverschrijdend Gedrag

Online workshop Grensoverschrijdend Gedrag 8 juni 2021

Grensoverschrijdend gedrag, of dat nu seksueel ongewenst gedrag is, pesten, financieel grensoverschrijdend gedrag of ander ongewenst gedrag is, komt helaas overal voor. Dus ook in organisaties waar vrijwilligers worden ingezet. Enkele voorbeelden: 

  • Een vrijwilliger achter de bar die zichzelf gratis alcohol toe-eigent.
  • Een vrijwilliger die instructies van de organisatie negeert en ‘zijn eigen ding doet’.
  • Als vrijwilliger meegaan naar het ziekenhuis en verder gaan dan de wachtkamer (ook al zijn dat niet de instructies).
  • Als vrijwilliger ouderen ondersteunen, en dus ook geld voor ze pinnen.
  • Dubbelzinnige grappen of racistische opmerkingen maken tijdens het vrijwilligerswerk.

Organisaties die met vrijwilligers werken en met kwetsbare groepen zoals bijvoorbeeld ouderen, kinderen of mensen met een verstandelijke beperking, dienen zich hiervan zeer bewust te zijn en er maatregelen tegen te nemen.

Maar ook organisaties met vrijwilligers en die met minder kwetsbare groepen werken doen er goed aan om beleid te hebben en om te werken met vrijwilligers die grensoverschrijdend gedrag hebben leren herkennen en weten hoe ze actie kunnen ondernemen.

Deze online workshop is met name bedoeld voor vrijwilligercoördinatoren en bestuursleden van organisaties die vrijwilligers inzetten.

Cursusvorm:
Deze online workshop bestaat uit een ochtend van 2 uur. De online cursus wordt gegeven via Zoom. Je kunt tijdens de cursus volop vragen stellen en er is veel interactie met de andere deelnemers.

Docenten:
De online workshop Grensoverschrijdend Gedrag wordt gegeven door Carin van der Hor, expert en veelvuldig trainer op dit gebied.

Resultaat:

  • In deze online workshop leren deelnemers grensoverschrijdend gedrag herkennen.
  • Deelnemers leren ook te bedenken waar hun eigen organisatie kwetsbaar is op de gebieden van grensoverschrijdend gedrag.
  • Deelnemers krijgen ze instrumenten om hun vrijwilligersorganisatie veiliger te maken.

Na afronding ontvang je:

  • Een certificaat Digitale nieuwsbrieven maken voor je vrijwilligers.
  • 2 studiepunten voor je Certificaat Vrijwilligerscoördinatie Update 2021.

Studiepunten en Certificaat Vrijwilligerscoördinatie Update 2021:
Na afloop ontvang je 2 studiepunten. Als je in 2021 totaal 4 studiepunten hebt gehaald via trainingen bij Kenniscentrum Vrijwilligers ontvang je het Certificaat Vrijwilligerscoördinatie Update 2021 * Lees de voorwaarden onderaan deze pagina.

Overige informatie:
Deze workshop wordt gegeven via Zoom. Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een PC, laptop, tablet smartphone nodig.

Wanneer:
Dinsdag 8 juni a.s. van 10.00 – 12.00 uur.

Aantal deelnemers:
Maximaal 10.

Kosten:
De kosten voor deze workshop: € 95,= ex. BTW.

Inschrijven:

Contact voor meer informatie:

Voor meer informatie over de inhoud van de Workshop Grensoverschrijdend Gedrag, bel met Carin van der Hor tel. 040-7009 703 E-mail: info@vrijwilligersaanzet.nl.

* Wat is het certificaat Vrijwilligerscoördinatie Update 2021?
Dit is een update van het Certificaat Vrijwilligerscoördinatie. Het certificaat heb je in je bezit als je in de afgelopen 3 jaar de Cursus Vrijwilligers Coördinatie hebt gevolgd bij Kenniscentrum Vrijwilligers. Als je in 2021 in totaal 4 studiepunten hebt verzameld door trainingen te volgen bij Kenniscentrum Vrijwilligers, ontvang je na afloop gratis het Certificaat Vrijwilligerscoördinatie Update 2021.