30.000 vrijwilligers tijdens landelijke opschoondag

30.000 vrijwilligers tijdens landelijke opschoondag*

Zaterdag 20 maart was het weer landelijke opschoondag. Ook in Nederland staken vrijwilligers de handen uit de mouwen om de openbare ruimte weer wat schoner te krijgen.

Zo’n 30.000 vrijwilligers verspreid over het hele land hebben 20 maart afval geruimd. Veelal gaat het dan om plastic en papier. Lege blikjes doen het ook goed.

De Landelijke Opschoondag is een jaarlijkse actie van Nederland Schoon en de Plastic Soup Foundation. Als gevolg van de coronapandemie werd deze dag in aangepaste vorm gehouden. Daarom geen buurtbewoners die in grote groepen de wijk schoonvegen, maar groepjes van twee personen die zoveel mogelijk zwerfvuil opruimen.

Het doel van de landelijke opschoondag is tweeledig: Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil en tevens het verkrijgen van meer informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Verspreid door het hele land werden 20 maart zo’n 4200 opruimacties gehouden.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de online cursus Vrijwilligers Coördinatie Iets voor jou> Hier meer info.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.

*Bron: NederlandSchoon