Alleen met emailadres kun je vrijwilliger worden? Stem!

Informeren zonder emailadres is niet te doen

Steeds vaker horen we vrijwilligers-coördinatoren zeggen: het is niet te doen om goed contact te onderhouden met vrijwilligers zonder dat ze een emailadres hebben. Kunnen we niet beter een emailadres verplicht stellen?

Informatie kan alweer achterhaald zijn

Wanneer een vrijwilliger geen emailadres heeft is het bijzonder lastig om contact te houden, zeker in Coronatijd. Ga maar na: alle informatie die je verstrekt via emails en digitale nieuwsbrieven bereikt niet de vrijwilliger zonder email. Het alternatief is om deze informatie uit te printen en deze per post na te zenden. Dat geeft dan extra werkzaamheden, maar ook kan in deze Coronatijd met maatregelen die elkaar snel opvolgen de toegezonden informatie per post alweer achterhaald zijn.

Voordat de Coronacrisis uitbrak waren er ook al vrijwilligers-coördinatoren die vonden: ‘alleen wanneer je een emailadres hebt kun je vrijwilliger worden bij onze organisatie’. Nu horen we dit geluid steeds vaker.

Er zijn al organisaties die deze regel hanteren

We kennen organisaties waar deze regel al wordt gehanteerd. Daar vinden ze het een verademing dat ze iedereen goed kunnen bereiken en geen post hoeven op te sturen of vrijwilligers moeten nabellen. Er zijn echter ook vrijwilliger-coördinatoren voor wie dit ondenkbaar is: alle vrijwilligers zijn welkom, dan maar (soms achterhaalde) informatie via post versturen.

Alleen met e-mailadres kun je vrijwilliger worden. Stem!

Wat vind jij? Moet elke nieuwe vrijwilliger verplicht een emailadres hebben? Stem hieronder:

Hoe houd jij je vrijwilligers geïnformeerd? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Laat het ons weten via TwitterFacebook of mail naar info@vrijwilligersaanzet.nl.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligers Coördinatie In 2 Dagen’ Iets voor jou>> Hier meer info.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.