Cursus Leidinggeven aan Vrijwilligers

10 juni: Online training digitale Nieuwsbrieven maken voor je vrijwilligers

Om optimaal te communiceren met je vrijwilligers is de digitale nieuwsbrief een effectief middel: je kunt gemakkelijk en snel een grote groep vrijwilligers bereiken. 1 keer goed opgezet kun je daar telkens opnieuw gebruik van maken. Na deze online cursus heb je jouw eigen digitale nieuwsbrief voor je vrijwilligers.

Let op: aangezien de cursus van 27 mei vol zit is er een nieuwe datum voor een volgende editie: donderdag 10 juni. Daarvoor kun je je dus nog inschrijven! Meer informatie hieronder.

Cursusvorm en -inhoud:
Deze online cursus bestaat uit een ochtend van 2,5 uur. De online cursus wordt gegeven via Zoom. Je kunt tijdens de cursus volop vragen stellen en er is volop gelegenheid tot interactie met de andere deelnemers. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Bespreking van 6 stappen die je moet doorlopen voor het maken van een effectieve nieuwsbrief voor je vrijwilligers.
  • Bespreking van 10 tips & tricks voor een goede nieuwsbrief.
  • Aan de hand van het mailprogramma LaPosta wordt voorgedaan hoe je praktisch en concreet tot een nieuwsbrief voor je vrijwilligers komt (dat je zelf een ander mailprogramma dan LaPosta gebruikt is geen probleem).

Docenten:
Onze docenten zijn mensen uit de praktijk en weten wat ervoor nodig is om goede nieuwsbrieven te versturen. Ze hanteren voorbeelden uit de praktijk en doceren met enthousiasme.

Resultaat:

  • Je weet waar je op moet letten bij het opzetten en versturen van een digitale nieuwsbrief aan je vrijwilligers.
  • Je hebt voor je vrijwilligers een begin opzet van de digitale nieuwsbrief waarmee je zelfstandig verder kunt.
  • Je kunt zelf met een nieuwsbriefprogramma periodiek digitale nieuwsbrieven versturen naar je vrijwilligers.

Na afronding ontvang je:

  • Een certificaat Digitale nieuwsbrieven maken voor je vrijwilligers.
  • 2 studiepunten voor je Certificaat Vrijwilligerscoördinatie Update 2021.

Studiepunten en Certificaat Vrijwilligerscoördinatie Update 2021:
Na afloop ontvang je 2 studiepunten. Als je in 2021 totaal 4 studiepunten hebt gehaald via trainingen bij Kenniscentrum Vrijwilligers ontvang je het Certificaat Vrijwilligerscoördinatie Update 2021 * Lees de voorwaarden onderaan deze pagina.

Overige informatie:
Deze cursus wordt gegeven via Zoom. Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een PC, laptop, tablet smartphone nodig. In de cursus wordt met de nieuwsbrieven tool Laposta voorgedaan hoe je een nieuwsbrief kunt opzetten. Dit is een Nederlandstalige gratis tool die jij ook kunt gebruiken voor je eigen digitale vrijwilligers nieuwsbrief. Heb je een ander programma om digitale nieuwsbrieven te maken dan kan dat natuurlijk ook.

Wanneer:
Let op! Omdat de 2 eerdere cursussen van 2021 (9 februari en 27 mei) al snel vol zaten hebben we een nieuwe datum voor een volgende editie van deze training. Dit is de datum waarvoor je je kunt inschrijven:
Donderdag 10 juni van 9:30 – 12:00 uur.

Aantal deelnemers:
Maximaal 10.

Kosten:
De kosten voor deze cursus: € 95,= ex. BTW.

Inschrijven:

* Wat is het certificaat Vrijwilligerscoördinatie Update 2021?
Dit is een update van het Certificaat Vrijwilligerscoördinatie. Het certificaat heb je in je bezit als je in de afgelopen 3 jaar de Cursus Vrijwilligers Coördinatie hebt gevolgd bij Kenniscentrum Vrijwilligers. Als je in 2021 in totaal 4 studiepunten hebt verzameld door trainingen te volgen bij Kenniscentrum Vrijwilligers, ontvang je na afloop gratis het Certificaat Vrijwilligerscoördinatie Update 2021.