NLdoet ging dit jaar wel door, maar met minder acties*.

In totaal heeft NLdoet dit jaar zo’n 5500 acties georganiseerd. Dat is minder dan in voorgaande jaren, toen er zo’n 8000 acties georganiseerd werden. Dat heeft alles te maken met corona, zegt directeur Sandra Jetten: “Er zijn extra maatregelen genomen. Alle klussen zijn zo ingericht dat ze op 1,5 meter afstand uitgevoerd kunnen worden. En veel klussen die binnen zouden plaatsvinden gaan niet door.”

Zoals zoveel evenementen werd ook NLdoet vorig jaar afgelast vanwege de corona-uitbraak. Dit jaar zou de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaatsvinden in maart, en ook dat ging niet door. Maar 28 en 29 mei stond NLdoet dan toch op het programma.

Weliswaar met een beperkter programma dan andere jaren, maar dat maakt directeur Sandra Jetten van het organiserende Oranje Fonds niet uit, zei ze in het NOS Radio 1 Journaal: “In 99 procent van de gemeenten konden vrijwilligers terecht.”

Martina Priekaar is aanwezig in Utrecht. Daar helpen vrijwilligers met het sorteren van babyspullen, waarvan pakketten samengesteld worden voor ouders die weinig geld hebben. Priekaar: “Het is geweldig om te zien hoeveel er gedoneerd wordt. We hebben ook vaste vrijwilligers die ons helpen gedurende de week, maar NLdoet biedt een extra mogelijkheid om te komen sorteren.”

Zoals gewoonlijk deden ook leden van de koninklijke familie mee aan NLdoet. Cultuurcentrum De Paulus in Oegstgeest kreeg bezoek van de koning en koningin, waar ze met de hogedrukspuit aan de slag gingen om schoon te maken.

Lees hier het gehele artikel.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de online cursus ‘Vrijwilligerscoördinatie’ Iets voor jou> Hier meer info.

*Bron: nos.nl