Poll: waar ontbreekt het aan bij de inzet van jouw vrijwilligers?

Poll uitslag: zijn er ook nauwelijks vrijwilligers te vinden?

In de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie stelden we de vraag: Gezien de krapte op de arbeidsmarkt hielden we een poll met de vraag: ‘zijn er ook nauwelijks vrijwilligers te vinden? Hoe is dat bij jou?’  Dit is de uitslag:

Poll uitslag “zijn er ook nauwelijks vrijwilligers te vinden?”:

85% van de respondenten geeft aan: nieuwe vrijwilligers vinden is nu veel moeilijker dan voor corona. 12% geeft aan: ik zie geen verschil nu ten opzichte van voor de coronatijd. Ten slotte geeft 2% als antwoord: Geen last van, nieuwe vrijwilligers vinden is hier geen probleem.

Het beeld wat uit deze poll ontstaat is duidelijk: het is voor de meeste organisaties moeilijker om nu aan nieuwe vrijwilligers te komen dan voor de coronatijd.

Wil je ook je stem laten horen over onderwerpen die te maken hebben met het coördineren van vrijwilliger? Word dan lid van de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie. Ben je nog geen lid? Hier lees je meer over de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Basis cursus ‘Vrijwilligerscoördinatie’ Iets voor jou> Hier meer info.