Vakantietijd? 5 tips voor het pimpen van je vrijwilligersinzet

Vakantietijd? 5 tips voor het pimpen van je vrijwilligersinzet.

Is de vakantietijd ook bij jouw organisatie aangebroken? Misschien heb je dan tijd (en zin ūüôā ) om de vrijwilligersinzet een impuls te geven. In dit artikel 5 tips voor het pimpen van de vrijwilligersinzet.¬†

Je herkent het vast wel: op zich is alles rond de vrijwilligersinzet in je organisatie best goed geregeld. Maar tegelijkertijd weet je ook dat er op sommige vlakken nog wat achterstallig onderhoud te doen is. Dat geeft niks, want welke organisatie heeft dat niet? De vakantietijd is een¬†periode bij uitstek om te kijken wat je daaraan kunt doen. Of in ieder geval, om plannen te maken daarvoor (mocht je niet staan te popelen omdat al je collega’s op vakantie zijn ūüôā ).

5 tips voor het pimpen van je vrijwilligersinzet:

1. Maak een begin met vrijwilligersbeleid.
Niet het eerste waar je zin in hebt waarschijnlijk.  Daarom een praktische insteek: in dit artikel maak je een begin met je vrijwilligersbeleid met behulp van 10 werkwoorden.

2. Maak plannen voor een Vrijwilligers tevredenheidsonderzoek.
In dit artikel tips en voorbeelden (kort en lang) van een vrijwilligers tevredenheidsonderzoek.

3. Geef de werving van vrijwilligers een impuls.
In dit artikel 20 tips voor het werven van vrijwilligers.

4. Kijk of je de registratie van vrijwilligers op orde kunt brengen.
Iedereen ziet de nut en de noodzaak van een adequate registratie, maar vaak ontbreekt de tijd. En hoe zit het ook alweer met de nieuwe privacywet (AVG)? In dit artikel 5 tips voor het registreren van vrijwilligers.

5. Ga na of er een opleidingsbehoefte is bij je vrijwilligers.
Hier hebben we eerder dit artikel over gepubliceerd. Waar je misschien ook wat aan hebt zijn de volgende 18 gratis e-learning trainingen.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Basis cursus ‚ÄėVrijwilligers Co√∂rdinatie‚Äô Iets voor jou.¬†> Hier meer info.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.