Dit is het moment voor je wervingscampagne nieuwe vrijwilligers.

Wanneer de zomervakantie periode haar einde nadert en velen weer terug zijn van vakantie is het een mooi moment om nieuwe vrijwilligers te werven. Zo pak je dit aan.

Wanneer het nieuwe schooljaar begint hebben veel mensen nieuwe plannen. Plannen om meer te gaan sporten bijvoorbeeld. Zo zie je advertenties van sportscholen met een introductie abonnement. Ook vrijwilligerswerk zou prima in die nieuwe plannen kunnen passen. Een ideaal moment dus om te starten met de werving van nieuwe vrijwilligers. Wat zou je in dit kader kunnen doen:

1. Campagne voor nieuwe vrijwilligers:

Bij de Zeeuwse zorgorganisatie Allévo zijn ze een campagne gestart voor nieuwe vrijwilligers. Hieronder zie je 1 van de affiches die ze in dit kader overal hebben opgehangen en hebben gepost via social media:

2. Nieuwe vrijwilliger vacatures:

Je kunt nieuwe vrijwilliger vacatures open zetten via de website en social media. Om deze vacatures optimaal te kunnen plaatsen gaven we eerder al de volgende tips die je daarbij kunnen helpen:

> 6 tips wervende vacaturetekst vrijwilligerse vacatures.
> 7 tips om jongeren te werven voor vrijwilligerswerk.
> Vrijwilligers werven met social media, 15 tips.

3. Alles wat je doet met werving optimaliseren.

Waarschijnlijk doe je al veel rond de werving van nieuwe vrijwilligers. Via je website, social media enzovoorts. Maar het zou goed kunnen dat je dit op onderdelen kunt optimaliseren. Het loont de moeite om eens in de zoveel tijd alle onderdelen van je wervingsinspanningen na te lopen: je website, de vacatures die erop staan, je social media kanalen, en andere platformen die je gebruikt voor werving van nieuwe vrijwilligers. De volgende tips die wij eerder gaven kunnen je daarbij helpen:

> Vrijwilligers werven? 6 praktische tips.
> 20 tips voor het werven van vrijwilligers.
> 8 tips voor flexibel vrijwilligerswerk.

4. Wat je nog meer kunt doen.

Misschien heb je alle bovenstaande dingen al gedaan? Of heb je juist niet de tijd, of de zin 😉 om hieraan te beginnen. Wat dan:

  • Je kunt altijd nog een vraag die je hebt hierover stellen in onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie. Meer dan 1.250 leden hebben misschien de gouden tip voor je.
  • Wat ook een impuls geeft is om de training Succesvol vrijwilligers werven te volgen die wij regelmatig geven. Eén van de onderdelen in deze training is dat wij gerichte feedback geven over een vrijwilligersvacature die je nu hebt gepubliceerd op je website of social media. Je krijgt dus gerichte tips en adviezen waarmee je meteen aan de slag kunt.
  • Er is net een nieuwe (gratis) brochure verschenen: vissen naar nieuwe vrijwilligers. Daarin kun je ook handige tips vinden die misschien voor jou heel bruikbaar zijn.

>Coördineer je vrijwilligers & zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Bekijk ons Najaars Cursusaanbod, misschien zit er ook iets voor jou bij!

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.