6 tips om vrijwilligers te boeien en binden

5 ideeën om fris de draad weer op te pakken met je vrijwilligers.

Net terug van vakantie en ga je weer van start? In dit artikel 5 ideeën om fris de draad weer op te pakken met je vrijwilligers:

1. Organiseer een BBQ:
Natuurlijk hoeft het niet persé een BBQ te zijn, maar organiseer iets waarvoor je alle vrijwilligers kunt uitnodigen voor een informeel samenzijn. Het moment nu, net na de zomervakantie periode, is daarvoor meer dan geschikt. Je kunt het nuttige met het aangename combineren door dan iets te vertellen over de plannen of activiteiten die de komende tijd gaan plaatsvinden.

2. Geef de werving van nieuwe vrijwilligers een schwung!
Als er 1 periode geschikt is om een slinger te geven aan de werving van nieuwe vrijwilligers, is dat net na de zomervakantie. Eerder schreven we daar deze blog over.

3. Bedenk iets voor 7 december: Nationale Vrijwilligersdag.
Ben een keer niet te laat of op het laatste moment 🙂 Bedenk nu wat je de vrijwilligers wilt geven op Nationale Vrijwilligersdag en regel dat! Laat de feestmaanden maar komen, jij hebt het geregeld.

4. Geef je op voor een cursus.
Je wilt jezelf blijven ontwikkelen en horen hoe jouw collega’s elders in het land het doen die ook werken met vrijwilligers. Misschien zit er een interessante cursus voor je bij in ons najaars trainingen aanbod.

5. Bedenk wat anders / beter kan en begin daar deze week nog mee.
Waarschijnlijk heb je wel een lijstje met dingen die je anders of beter wilt regelen voor je vrijwilligers. Selecteer daaruit 1 onderwerp en begin daar vandaag nog mee. Bijvoorbeeld door je collega vandaag nog te mailen dat je met haar of hem wilt sparren over dit onderwerp. Dan heb je de eerste concrete stap al gezet.

>Coördineer je vrijwilligers & zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Bekijk ons Najaars Cursusaanbod, misschien zit er ook iets voor jou bij!

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.