12/10: Themadag In je kracht komen als coördinator vrijwilligers.

De 1e Themadag op 15 juni zit vol. Daar zijn we heel blij mee, en daarom gaan we deze dag herhalen. Om iedereen de kans te geven mee te doen organiseren we deze Themadag opnieuw op donderdag 12 oktober 2023. Thema deze dag:

In je kracht komen als coördinator vrijwilligers. 

>> Direct inschrijven voor deze Themadag.

Deze Themadag wordt speciaal georganiseerd voor vrijwilligerscoördinatoren en medewerkers die leidinggeven aan vrijwilligers in hun organisatie.

Aangezien de Themadag op 15 juni al vol zit, organiseren we een 2e editie op 12 oktober. De datum is anders maar het programma is hetzelfde gebleven:

Programma Themadag 12 oktober *:

09.30 Inloop

10:00 Aanvang ochtendthema: Grenzen stellen aan je coördinatietaken.

Grenzen stellen: Nee, hè… moet ik dat ook nog erbij doen? Of thuisgekomen na een gesprek en dan pas bedenken wat je had moeten zeggen. Omdat het stil bleef in het overleg en niemand die taak wilde doen heb je je hand dan toch maar weer opgestoken. Later voel je je geïrriteerd: waarom ben ik er toch weer ingetrapt?

Tijdens dit dagdeel leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden rond vrijwilligerswerk:

  • Waarom je in sommige situaties je grenzen wel stelt en in andere niet.
  •  Op tijd bij jezelf te herkennen wanneer een grens wordt overschreden.
  • Je grenzen op een gezonde manier te bewaken.

12.30 Pauze met lunch.

13.15 Aanvang middagthema: Optimaal gesprekken voeren met je vrijwilligers.

Gesprekken voeren met je vrijwilligers: Oei, binnenkort moet ik een vrijwilliger gaan vertellen dat we met haar willen gaan stoppen. Of deze: het gedrag van die vrijwilliger gaat alle perken te buiten, het regent klachten. Hoe spreek ik die vrijwilliger daarop aan? Je voelt je toch wat ongemakkelijk als je denkt aan die gesprekken, of je stelt ze uit…

Tijdens dit dagdeel leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden rond vrijwilligerswerk:

  • Hoe je in een gesprek je boodschap helder communiceert.
  • Hoe je omgaat met weerstand bij de ander.
  • de essentie in een gesprek te achterhalen en situaties te beïnvloeden.

15.45 Samenvatting.

16.00 Einde.

* Tijden zijn richttijden.

Wat kun je verwachten:
De Thema’s Grenzen stellen en Optimaal gesprekken voeren worden behandeld aan de hand van een beetje theorie… maar vooral: veel praktijkvoorbeelden én situaties die door de deelnemers (en dus ook jou zelf) worden ingebracht op deze dag.

Locatie:
De Themadag wordt gehouden in hartje Utrecht, circa 10 minuten lopen vanaf Utrecht CS. Het precieze adres wordt nog bekend gemaakt.

Voor wie bedoeld?

De Themadag is bedoeld voor vrijwilligerscoördinatoren en medewerkers die leidinggeven aan vrijwilligers in hun organisatie. Je ontmoet op deze dag andere deelnemers die ook vrijwilligers coördineren, dus ideaal om te horen hoe anderen het doen, waar ze tegenaan lopen en… om te netwerken natuurlijk!

Resultaat:

Na deze Themadag sta je sterker in je schoenen als coördinator vrijwilligers. Je hebt geleerd grenzen te stellen aan de taken die jijzelf uitvoert. De taken die niet op jouw bordje liggen herken je voortaan en adresseer je aan een ander. Ook ben je in staat om tijdens gesprekken je ideeën en gevoelens op een heldere manier naar voren te brengen en om met weerstand om te gaan. Je kunt de essentie in een gesprek achterhalen en je belangen verdedigen.

Inschrijven:

De kosten* voor deelname aan de Themadag bedragen € 275,= ex. BTW. Heb je eerder deelgenomen aan een (niet-gratis) cursus Vrijwilligerscoördinatie van Kenniscentrum of gebruikt je organisatie de vrijwilligerstool Fenna? Dan krijg je korting en betaal je € 225,= ex. BTW.
> Inschrijven kan hier.

Samengevat:

– Themadag: In je kracht komen als coördinator vrijwilligers.
– Donderdag 12 oktober 2023.
– Onderwerp 1: Grenzen stellen aan je coördinatietaken.
– Onderwerp 2: Optimaal gesprekken voeren met je vrijwilligers.
– Carin van der Hor en Huub van Dommelen zijn de trainers.
– Aanvang 10.00 (inloop 09.30) – einde 16.00 uur.
– Utrecht binnenstad, 10 minuten lopen vanaf Utrecht CS.
– Adres: Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht.
– Deelnamekosten: € 275,= ex. BTW (heb je eerder meegedaan aan 1 van onze (niet-gratis) cursussen of gebruikt je organisatie de vrijwilligerstool Fenna? Dan krijg je korting en betaal je € 225,= ex. BTW).

Inschrijven* Basis Cursus Vrijwilligers Coördinatie

*Op deze cursus zijn de Algemene voorwaarden cursussen en opleidingen van toepassing, welke op verzoek gratis worden toegezonden.

Heb je vragen hierover? Neem contact op met Huub van Dommelen via 040-7009 703 of  huub.van.dommelen@vrijwilligersaanzet.nl.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, tips en evenementen rond het organiseren van vrijwilligerswerk?
Word dan gratis lid van onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie of schrijf je in voor onze gratis 2-wekelijkse  nieuwsbrief.

– Themadag In je kracht komen als coördinator vrijwilligers –