Veel vrijwilligers in actie tijdens NLdoet 2024.

Voor de 20e keer alweer werd NLdoet gehouden: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In totaal werden dit jaar in Nederland zo’n 6.900 acties georganiseerd.

Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart 2024, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op duizenden plekken in Nederland konden vrijwilligers op een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk. Via de website van NLdoet waren zo’n 6900 acties aangemeld. Veel vrijwilligers die meededen hadden zich rechtstreeks bij de organisatoren van de NLdoet acties aangemeld.

Als beschermpaar van het Oranje Fonds staken ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun handen uit de mouwen. Het Koninklijk paar verzorgde een high tea voor buurtbewoners in Badhoevedorp. De koning stond in de keuken koekjes in plastic bakjes te scheppen en koningin Máxima zat fruit te rijgen.

Voor jouw organisatie kan het ook interessant zijn om, wellicht volgend jaar, mee te doen aan NLdoet en een actie hiervoor aan te melden: zo werf je gemakkelijk vrijwilligers voor een korte klus, bijvoorbeeld takken snoeien of het opruimen van het buitenterrein. Deze ‘korte klus’ vrijwilligers maken zo op een leuke manier kennis met je organisatie en misschien blijven ze hangen als vrijwilliger. Organisaties die wij kennen hebben hier goede ervaringen mee.

> Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.