Training Borgen sociale veiligheid voor je vrijwilligers

“Grensoverschrijdend gedrag gebeurt hier niet en andere sprookjes.”

80%van grensoverschrijdend gedrag gebeurt door een bekende. Wist je dat?

Als organisatie wil je een sociale veilige en gezonde werkomgeving bieden. En als coördinator of adviseur, verantwoordelijk voor het ondersteunen van de vrijwilligers sector, wil je besturen en vrijwillers ook hierin ondersteunen.
Want ook vrijwilligerswerk zou plaats moeten vinden in een omgeving waar iedereen respectvol met elkaar omgaat, waar je jezelf zichzelf kunt zijn en fysiek en mentaal gezond blijft. Een werkomgeving waar fouten gemaakt mogen worden en iedereen van toegevoegde waarde is.
Het creëren van een sociaal veilige en gezonde omgeving is voor iedereen (werknemers, vrijwilligers, deelnemers, clienten) een MUST. En daar kun jij als adviseur of coördinator iets aan doen.

Deze training is met name bedoeld voor vrijwilligercoördinatoren / professionals die vrijwilligers coördineren en bestuursleden van organisaties die vrijwilligers inzetten.

Cursusvorm:
Deze training bestaat uit een middag van 3 uur en wordt gegeven op onze cursuslocatie in Utrecht. Je kunt tijdens de cursus volop vragen stellen en er is veel interactie met de andere deelnemers.

Docenten:
Onze docenten zijn ervaren trainers en hebben meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van het opstellen en in uitvoering brengen van vrijwilligersbeleid. Ze hanteren voorbeelden uit de praktijk en doceren met enthousiasme. De trainer die deze middag verzorgt, werkt al meer dan 15 jaar op het domein van sociale veiligheid en protectie en is daarnaast gecertificeerd vertrouwenspersoon.

Resultaat:

  • Leer je breder te kijken naar het onderwerp ‘sociale veiligheid’
  • Leer je te bedenken waar je eigen organisatie kwetsbaar is op de gebieden van grensoverschrijdend gedrag.
  • Maak je kennis met concepten als het vier-ogen principe en micro agressies.
  • Krijg je concrete instrumenten en werkvormen om je organisatie veiliger te maken en met vrijwilligers en besturen het gesprek hierover beter te kunnen voeren.

Wanneer:
Dinsdag 18 juni van 13.00 – 16.00 uur op onze trainingslocatie in Utrecht.

Aantal deelnemers:
Maximaal 15.

Kosten:
De kosten voor deze workshop: € 245,= ex. BTW.

Inschrijven:

Klik hier voor inschrijven cursus Borgen sociale veiligheid voor je vrijwilligers

Contact voor meer informatie:

Voor meer informatie over de inhoud van de cursus Borgen sociale veiligheid voor je vrijwilligers, bel 040-7009 703 E-mail: info@vrijwilligersaanzet.nl.