Waarom een vrijwilligers registratiesysteem gebruiken?

De vraag ‘Waarom de vrijwilligerstool Fenna gebruiken?’ krijgen wij weleens. Vaak komt daar de zin achteraan: want wij hebben alle vrijwilligers al in een Excel staan, dus wat voegt dat nog toe? Of: wij stoppen alle vrijwilligers in onze personeelsregistratie, dat kan toch ook? Natuurlijk kan dat. Hieronder staan 6 redenen opgesomd waarom het verstandig is om te kiezen voor een professioneel vrijwilligers registratiesysteem, zoals bijvoorbeeld Fenna, op de markt gebracht door Kenniscentrum Vrijwilligers. 

Waarom een vrijwilligers registratiesysteem gebruiken? 6 antwoorden:
.

1. In een vrijwilligers registratiesysteem staan alle vrijwilligers centraal en veilig opgeslagen. Vrijwilligerssoftware

Dit was al een relevant punt met het oog op de privacy, maar het argument van veilige opslag van persoonsgegevens wordt nog kritischer met het oog op de nieuwe (strengere) privacywet die mei 2018 is ingegaan. Wanneer alle gegevens in een Excel staan voldoe je daar niet aan, of is het veel lastiger om daar grip op te houden.

2. Een vrijwilligers registratiesysteem ondersteunt het proces van vrijwilligersinzet. Vrijwilligersoftware

Een goed vrijwilligers registratiesysteem is meer dan een database waarin alle vrijwilligers staan met hun persoonsgegevens. Een goed vrijwilligers registratiesysteem zoals Fenna ondersteunt het gehele proces van vrijwilligersinzet: registratie, administratie, planning, talentenbeheer, enz. enz.

3. Eén uniforme werkwijze voor de hele organisatie. Vrijwilligersregistratiesysteem

Veel vrijwilligers registratie systemen, ook Fenna, worden aangeboden als SaaS oplossing: Software as a Service: hierbij wordt een programma via het internet aangeboden. Dit betekent dat je altijd en overal volgens de afgesproken manier van werken de inzet van vrijwilligers kunt registreren, administreren, inplannen enzovoorts. Of je in een kantoorsituatie, thuis of onderweg de vrijwilligersregistratie raadpleegt of verandert, de structuur van werken blijft hetzelfde. Met het vrijwilligers registratiesysteem dwing je deze werkwijze min of meer af.

4. Focus op de talenten van de vrijwilligers. Vrijwilligerstool

Waar in een Excel de registratie van vrijwilligergegevens centraal staat, is dit bij een goed vrijwilligers registratiesysteem zoals bijvoorbeeld Fenna fundamenteel anders: uiteraard is gegevensregistratie een belangrijke pijler, maar minstens zo belangrijk is de mogelijkheid dat alle talenten en competenties van vrijwilligers goed in kaart gebracht kunnen worden, én vrijwilligers daarop kunnen worden teruggevonden.

5. Helpende hand bij hart voor de vrijwilligers. Registratiesoftware

De vrijwilligers in je organisatie willen gewaardeerd worden om hun inzet. Dat is vooral een zaak van persoonlijke aandacht en erkenning. Een goed vrijwilligers registratiesysteem zoals Fenna helpt voor het bieden van maximale ondersteuning op momenten die ertoe doen, bijvoorbeeld reminders voor evaluatiegesprekken, jubilea en aankomende verjaardagen.

6. Expertool speciaal ontwikkeld voor vrijwilligersinzet. Vrijwilligerssysteem

Een vrijwilligers registratiesysteem zoals Fenna is ontwikkeld met als doel om de inzet van vrijwilligers maximaal te ondersteunen. Deze software wordt, met dat doel voor ogen, ook steeds verder doorontwikkeld. Vergelijk het met een mailprogramma om een e-nieuwsbrief weg te doen, ook daarvoor gebruik je speciale software omdat die veel meer mogelijkheden biedt en speciaal voor dat doel is ontwikkeld.

>> Fenna, het vrijwilligers registratiesysteem van Kenniscentrum Vrijwilligers:

Door Kenniscentrum vrijwilligers is het vrijwilligers registratiesysteem Fenna op de markt gebracht. Dit systeem biedt alle mogelijkheden die hierboven staan beschreven om de inzet van vrijwilligers in uw organisatie maximaal te ondersteunen.
Meer info over Fenna > vindt u hier.

Wilt u een gratis en vrijblijvende demo van Fenna?
Vraag een gratis en vrijblijvende demo aan en vul het contactformulier hieronder in:

Contactformulier:

1 + 3 = ?

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.

.
Vrijwilligersoftware – Vrijwilligerssoftware – Vrijwilligersregistratiesoftware – Vrijwilligerstool – Vrijwilligerssysteem