Het werven van vrijwilligers is voor veel organisaties geen vrijblijvende aangelegenheid. Moeite doen om genoeg vrijwilligers te vinden of vrijwilligers met de juiste kenmerken klinkt menig organisatie bekend in de oren.

Toolbox Werving

Om hierbij behulpzaam te zijn heeft Kenniscentrum Vrijwilligers een toolbox Werving ontwikkeld. De toolbox Werving bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Promotekst en visuals voor werving van vrijwilligers.
  • Selectie van lokale media en eigen middelen zoals je website, nieuwsbrief en sociale media.
  • Jaarplanning voor de werving.
  • Tips voor de werving in de praktijk.

Uiteraard wordt de inhoud van de toolbox helemaal op jouw organisatie afgestemd. Neem voor meer informatie contact op met het Kenniscentrum Vrijwilligers.

Workshop Werving

Werkt je organisatie op grote schaal met vrijwilligers? Als je meer dan 100 vrijwilligers in dienst hebt is het antwoord ‘Ja’. In dat geval is het nuttig om de Workshop Werving te volgen. Kenniscentrum Vrijwilligers heeft de Workshop Werving speciaal ontwikkeld voor organisaties waar op grotere schaal met vrijwilligers wordt gewerkt. Daar is de werving van vrijwilligers geen vrijblijvende aangelegenheid meer, maar bittere noodzaak. De werving van vrijwilligers kun je in dat geval beter structureel opzetten. De Toolbox Werving is daar een onderdeel van, maar ook een Workshop Werving. Tijdens de Workshop, die een dagdeel duurt:

  • Worden medewerkers in je organisatie opgeleid in het effectief werven van vrijwilligers.
  • Worden de onderdelen van de Toolbox Werving doorgenomen en vastgelegd.
  • Wordt een campagneplan gemaakt voor de werving van vrijwilligers voor jouw organisatie.

Ben je geïnteresseerd in de Workshop Werving?
>> Lees hier meer of neem vrijblijvend contact op met het Kenniscentrum Vrijwilligers.