Een nieuwsbrief maken voor je vrijwilligers? 4 tips.

Het loont de moeite om regelmatig een nieuwsbrief te sturen naar je vrijwilligers. 4 tips die daarbij helpen:

1. Verstuur je nieuwsbrief regelmatig:
Natuurlijk kun je een nieuwsbrief eenmalig versturen naar je vrijwilligers, alleen heeft dat niet zoveel zin. Het is zinvol om minimaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief te versturen. Als het even kan, stuur dan maandelijks je nieuwsbrief.

2. Gebruik een nieuwsbrief tool:
We horen nog weleens dat een nieuwsbrief wordt gemaakt in Word, die dan wordt verstuurd als PDF bijlage via Outlook mail. Wist je dat een nieuwsbrief tool veel voordelen biedt? Onder andere dat je kunt kiezen uit kant en klare opmaak sjablonen en het automatisch bijhouden van aan- en afmeldingen. In onze Training digitale nieuwsbrieven maken voor je vrijwilligers laten we zien hoe de Nederlandse nieuwsbrief tool LaPosta werkt. Deze tool kun je tot 2.000 geadresseerde vrijwilligers gratis gebruiken.

3. Zorg voor relevante informatie.
Of je nieuwsbrief daadwerkelijk gelezen wordt hangt af van de inhoud. Kijk of je een mix kunt hanteren van bijv. nieuws en verslag van gebeurtenissen, nuttige informatie, een ‘glimlach’ item en activiteiten die gaan plaatsvinden.

4. Stuur je nieuwsbrief naar alle vrijwilligers.
Zorg dat je je nieuwsbrief naar zoveel mogelijk vrijwilligers kunt sturen. Bestaande en nieuwe vrijwilligers, tenzij ze expliciet hebben aangegeven geen nieuwsbrief te willen ontvangen. Heb je van sommige vrijwilligers geen e-mailadres? Print de nieuwsbrief uit en stuur deze naar ze op per post.

In onze Training digitale nieuwsbrieven maken voor je vrijwilligers gaan we dieper in op de bovenstaande 4 tips.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.