Tips! Kortdurende vrijwilligers: wel of geen intake & VOG?

Tips! Kortdurende vrijwilligers: wel of geen intake & VOG?

In onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie stelde Annet de vraag: “Wie werkt er met kortdurende vrijwilligers? Wel of niet intake / VOG?” Dit zijn de antwoorden van andere leden:

Ilona: Ja en Nee. Bij ons alleen als je close met kinderen werkt of bankgemachtigde bent. Licht dus aan de taak.

Tineke: Bij ons vragen we VOG als er sprake is van structureel vrijwilligerswerk, ook als dat maar een uurtje per maand is. We doen dit niet voor eenmalige/kortdurende activiteiten of korte stages. Wij hanteren 40 uur als grens.

Marja: Bij ons vragen we toch een VOG aan. Veelal gaan vrijwilligers alsnog structureel aan de slag. Dat is onze ervaring.

Nieke: Bij ons is een VOG verplicht. We sturen in principe aan op structurele / langdurige vrijwilligers, maar dat heb je niet altijd in de hand. Maar ongeacht de duur, voor iedereen een VOG.

Carla: Als het eenmalig is geen VOG, maar altijd onder toezicht van beroepskracht.

Truus: Wij vragen geen vog, maar er is dan ook altijd coördinatie aanwezig in ons taalcafe.

Chantal: Altijd een intake…. Komt professioneel over. En wie weet kun je ze toch nog wel voor een langere tijd houden. VOG is standaard, bij elke vw-er kort of lang.

> Wil je ook reageren? Ga naar het item in onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie.

> Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.