5 Tips voor een goede wervingsadvertentie voor vrijwilligers*.

Bregje Walraven van de Erasmus Universiteit onderzocht in haar scriptie het effect van taal en beeld in vrijwilligers wervingsadvertenties. NOV interviewde haar en vroeg haar om tips voor wervingsadvertenties voor vrijwilligers.

Qua verbetering van taal en beeld in vrijwilligers wervingsadvertenties geeft Bregje de volgende tips:

1. Gebruik humor in de taal van je wervingsadvertentie zorgvuldig: veel personen knapten helemaal af op humor in de taal van een advertentie.

2. Wees eerder specifiek dan algemeen. Wees duidelijk waarvoor je vrijwilligers nodig hebt, waar het vrijwilligerswerk zich afspeelt (locatie), hoeveel tijd het van iemand vraagt, en wie je precies zoekt.

3. Maak duidelijk wat de uitkomst is van het vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld: “Een uurtje van jouw tijd maakt drie ouderen weer gelukkig”.

4. Representatieve foto’s die gaan over het vrijwilligerswerk worden door respondenten in haar onderzoek aantrekkelijker gevonden dan stock foto’s van het internet.

5. Ten slotte is het handig de kleur en lettertype van je advertentie te coördineren met het doel van het vrijwilligerswerk. Is het serieus? Kies dan bijvoorbeeld voor wat meer blauwtinten. Is het werk voornamelijk plezierig? Kies dan voor roodtinten.

> Lees ook: Makkelijker vrijwilligers werven met een wervende vacaturetekst: 6 tips.

> Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.

* Bron: NOV en scriptie Bregje Walraven.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.