Contact houden met vrijwilligers

Hoe bereik je je vrijwilligers als je snel iemand nodig heb voor extra werk?

Deze vraag werd gesteld door een lid in de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie. Lees de reacties met oplossingen uit de praktijk:

Dit was de complete vraag die werd gesteld door Daphne in onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie:

Daphne: ‘Hoe bereiken jullie je vrijwilligers als je een vraag heb als je bv een kortere periode of snel iemand nodig heb voor wat extra werk. Gebruiken jullie een groepsapp of per mail of anders? Als het per mail is gaat dan daar niet veel tijd inzitten als er meerdere terug reageren. Wie heeft er een werkend idee?’

Reacties van andere leden in de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie:

Robbert: Bellen is sneller. Verder begeleid ik de vrijwilligers individueel en zo nodig per activiteitengroep… Whatsapp of mail kan ook handig zijn.

Lenny: Je zou ook een whatsapp verzendlijst kunnen gebruiken. Met alleen de mensen die benaderd willen worden. Iedereen ziet jouw bericht, maar niet ieders reactie.

Greet: Via whattsapp kun je een poll maken. Beschikbaar of niet beschikbaar in de antwoorden verwerken of heel specifieke antwoorden. Dan hoeven mensen alleen een vinkje aan te zetten en vinden dit minde r belastend dan mailen of gebeld worden. onder de paperclip in whattsapp.

Yvette: Appgroepen voor bepaalde activiteiten.

Ingrid: Alles naast elkaar. Whatsapp, mail, direct vragen en bellen.

Suzanne: Appen of bellen.

>Coördineer je vrijwilligers & zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Bekijk ons Najaars Cursusaanbod, misschien zit er ook iets voor jou bij!

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.