Cursus Vrijwilligersmanagement

Cursus vrijwilligersmanagement

Wanneer je vrijwilligerscoördinator of coördinator vrijwilligersbeleid bent wil je je doorontwikkelen. Dan is de cursus Vrijwilligersmanagement iets voor jou. Dit is een tweedaagse cursus. Je leert hoe je vrijwilligerscoördinatie toepast in de praktijk. Met collega vrijwilligerscoördinatoren wissel je ervaringen op dit gebied uit. Na de cursus Vrijwilligersmanagement sta je sterker in je schoenen als vrijwilligerscoördinator.

Cursus vrijwilligersmanagement, voor wie bedoeld?

De Cursus vrijwilligersmanagement is bedoeld voor elke vrijwilligerscoördinator en coördinator vrijwilligersbeleid die vrijwilligers aanstuurt en zich wil doorontwikkelen. Dat kan zijn in de zorg & welzijn, in de bibliotheek, in een museum, elders in de kunst- en cultuursector of bij een Goede Doel organisatie.

Inhoud van de cursus?

De cursus richt zich op de hoofdzaken waar je als vrijwilligerscoördinator mee te maken hebt in je dagelijkse werkzaamheden:

  • Werven van vrijwilligers, organiseren en registreren van vrijwilligers, het motiveren en opleiden van vrijwilligers.
  • Het inrichten van een intakeprocedure en een introductieprogramma voor vrijwilligers, hoe doe ik dat?
  • Sfeervol vrijwilligerswerk en tegelijkertijd zakelijk en resultaatgericht, hoe combineer ik dit?
  • Hoe geef ik op constructieve wijze feedback aan vrijwilligers?

Bij Kenniscentrum Vrijwilligers hebben we 2 cursussen training vrijwilligerscoördinator die voor jou interessant kunnen zijn op dit gebied:

1. Basiscursus Vrijwilligerscoördinatie:

Ben je op zoek naar een algemene introductiecursus over Vrijwilligerscoördinatie? Dan is de basiscursus Vrijwilligerscoördinatie daarvoor het meest geschikt. Deze cursus is bedoeld als je net begonnen bent, of als je gaat starten als vrijwilligerscoördinator. Klik hier voor meer informatie over de Basiscursus Vrijwilligerscoördinatie.

2. Verdiep cursus Leidinggeven aan vrijwilligers:

Ben je op zoek naar een cursus waarin puur het leidinggeven aan vrijwilligers centraal staat? En heb je al wat langer ervaring als vrijwilligerscoördinator? Dan is de verdiepende cursus Leidinggeven aan Vrijwilligers daarvoor het meest geschikt. > Klik hier voor meer informatie daarover.

Verschil Basis Cursus Vrijwilligerscoördinatie en verdiep cursus Leidinggeven aan Vrijwilligers:

De Basiscursus Vrijwilligerscoördinatie is een algemene introductiecursus over Vrijwilligerscoördinatie, rond de 4 thema’s 1. Vrijwilligersbeleid, 2. Vrijwilligers en verandering, 3. Vrijwilligers werven en 4. Vrijwilligers Boeien en Binden.

De Basis Cursus Vrijwilligerscoördinatie is een waardevolle cursus als je (net) begint als vrijwilligerscoördinator of nog niet zoveel ervaring hebt. Bij de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers staat alleen het leidinggeven aan vrijwilligers centraal, deze cursus is vooral bedoeld voor vrijwilligerscoördinatoren die al wat langer meelopen en/of meer verdieping zoeken.

Basis cursus Vrijwilligerscoördinatie, meer informatie:

Voor meer informatie over de basis Cursus Vrijwilligers Coördinatie, kijk op de betreffende cursuspagina, of neem contact op met de opleidingscoördinator Huub van Dommelen tel. 040-7009 703 E-mail: huub.van.dommelen@vrijwilligersaanzet.nl. Of lees: 11 veel gestelde vragen (én antwoorden ? ) over de Basis Cursus Vrijwilligers Coördinatie.

Verdiep cursus Leidinggeven aan Vrijwilligers, meer informatie:

Voor meer informatie over de Cursus Leidinggeven aan Vrijwilligers, kijk op de betreffende cursuspagina, of neem contact op met de opleidingscoördinator Huub van Dommelen tel. 040-7009 703 E-mail: huub.van.dommelen@vrijwilligersaanzet.nl. Lees anders ook: 11 veel gestelde vragen (én antwoorden ? ) over de cursus Leidinggeven aan vrijwilligers.

Wat deelnemers zeggen over de training vrijwilligerscoördinator:

Reactie online deelnemer Margreet (09-07-20): heel erg bedankt voor deze inspirerende en goed georganiseerde online cursus. Complimenten voor je voorbereiding ,uitvoering begeleiding en alle materialen die je meestuurde. Het smaakt naar meer ? 

Reactie deelnemer Marianne (08-11-19): ‘Het was zeer boeiend en leerzaam. Ik ben geïnspireerd en kan met extra tools aan de slag.’

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief:

Wil je op de hoogte worden gehouden over cursussen die wij geven? Dat kan de Basis cursus Vrijwilligerscoördinatie zijn, de Verdiep cursus Leidinggeven aan Vrijwilligers, of andere cursussen en workshops die wij geven. Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief, die tweewekelijks verschijnt: > inschrijven gratis nieuwsbrief.