Training vrijwilligers begeleiden.

In de training Vrijwilligers begeleiden leer je wat je allemaal kunt doen om te zorgen dat je vrijwilligers hun werkzaamheden met veel aandacht en plezier doen. Wat kun je in dit kader allemaal doen? Als organisatie en jijzelf als coördinator van de vrijwilligers? Dat is wat je leert in de training Begeleiden en motiveren van vrijwilligers. Na deze online cursus weet je hoe je de puntjes op de i kunt zetten bij het begeleiden en motiveren van vrijwilligers. – Live online cursus met discussie & praktijkcases –

Training Vrijwilligers begeleiden – cursusvorm en -inhoud:
Deze online cursus bestaat uit 1 ochtend van 10.00 tot 12.00 uur en 1 middag van 14.00 tot 16.00 uur. De online cursus wordt gegeven via Zoom. Je kunt tijdens de cursus volop vragen stellen en er is veel gelegenheid tot interactie met de andere deelnemers. In deze cursus worden de volgende vragen beantwoord:

  • Wat zijn belangrijke aspecten bij het begeleiden en motiveren van vrijwilligers?
  • Hoe geef ik leiding aan een grote groep vrijwilligers, die vaak ook heel verschillend zijn?
  • Hoe ga ik om met vrijwilligers die ten op zichte van de grote groep afwijkend gedrag vertonen?
  • Welke mogelijkheden zijn er om vrijwilligers te informeren als ik ze niet vaak zie?
  • Op welke manieren kan ik de samenwerking tussen medewerkers en vrijwilligers optimaal laten verlopen?

Het begeleiden vrijwilligers is een praktijk onderwerp bij uitstek. Daarom zullen we uitgebreid cases uit de praktijk behandelen. Heb jijzelf een praktijk situatie op dit gebied? In de cursus maken we ruimte om deze te bespreken.

NB. De Training Vrijwilligers begeleiden is hetzelfde als de Training Begeleiden en motiveren van vrijwilligers, die in ons cursusaanbod zit.

Na afloop krijg je de handouts van de gebruikte Powerpoint gemaild.

Training Vrijwilligers begeleiden – docenten:
Onze docenten zijn ervaren trainers en hebben meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van vrijwilligers begeleiden en motiveren. Ze hanteren voorbeelden uit de praktijk en doceren met enthousiasme.

Training Vrijwilligers begeleiden – resultaat:

  • Je weet waar je op moet letten bij het begeleiden en motiveren van vrijwilligers.
  • Bij het leidinggeven aan vrijwilligers ben je in staat om aandacht te geven aan de grote groep, maar ook aan de individuen die afwijkend gedrag vertonen.
  • Je kent de manieren om vrijwilligers te informeren en je weet hoe je deze inzet, ook als je vrijwilligers niet vaak ziet.
  • De samenwerking tussen vrijwilligers en medewerkers kan soms echt een thema zijn; jij weet na deze cursus hoe je hier extra aandacht aan geeft zodat dit voortaan goed loopt.

In deze Training Vrijwilligers begeleiden ligt de focus op het (praktisch) aansturen van vrijwilligers op de werkvloer. Wij geven ook de Basis Cursus vrijwilligers Coördinatie: deze cursus is geschikt als je je breder wilt ontwikkelen in je rol als coördinator vrijwilligers. Daarnaast bieden we de Verdiep Cursus Leidinggeven aan Vrijwilligers aan. In deze cursus (voor gevorderden) staat het leidinggeven aan vrijwilligers centraal, je persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende en evt. moeilijke situaties waarin je terecht kunt komen.

Overige informatie:
Deze cursus wordt gegeven via Zoom. Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een PC of laptop nodig.

Training Vrijwilligers begeleiden – wanneer:
Deze cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven, online via Zoom.
Het 1e dagdeel bestaat uit 2 uur, het 2e dagdeel – op een andere dag – bestaat ook uit 2 uur.
Klik hier voor de actuele cursusdata: je komt dan op de informatiepagina van de Training vrijwilligers begeleiden en motiveren, dit is dezelfde cursus.

Aantal deelnemers:
Maximaal 15.

Kosten:
De kosten voor deze cursus: € 245,= ex. BTW.

Training Vrijwilligers begeleidenInschrijven:

Inschrijven training Begeleiden en motiveren van vrijwilligers

> Lees ook: De 6 B’s helpen om je vrijwilligers te coördineren.
> Deel je ervaringen in de Facebookgroep Vrijwilligerscoordinatie. Al > 1.350 leden.