Gratis VOG aanvragen voor je vrijwilligers, hoe?

Tips gratis VOG aanvragen voor vrijwilligers

We kregen de vraag:

In de Facebookgroep vrijwilligerscoördinatie werd de volgende vraag gesteld: ‘Wie heeft er ervaring met het aanvragen van een VOG verklaring voor vrijwilligers? Actie door vrijwilligers zelf of de coördinator?’

Antwoorden hierop:

Alice: Wij vragen de VOG voor de vrijwiligers aan dit kost de vrijwilligers niets.

Carien: Vrijwilligerscoordinator zet de aanvraag klaar en de vrijwilliger maakt dit af. Zo weet je voor wie je hebt aangevraagd en de vrijwilliger krijgt zelf (altijd) de VOG thuis, als die is goedgekeurd. Hier kun je deze gratis service voor je organisatie aanvragen: https://www.gratisvog.nl

Carin: als je niet wilt betalen voor de VOG van de vrijwilligers, vraag je als organisatie deelname aan de regeling gratis VOG aan. En dan is er maar 1 optie: organisatie zet de aanvraag klaar en vrijwilliger klikt akkoord. En dan komt de VOG bij de vrijwilliger aan als hij wordt toegekend.

Sippina: Wij vragen hem zelf aan, de vrijwilliger krijgt hem dan zelf via mail thuis. De vrijwilligers moeten dan dus wel in het bezit van een mailadres zijn.

Helga: Wij vragen zelf, gratis, de VOG aan voor de vrijwilligers. Heel eenvoudig en vrijwilliger ontvangt voor vervolg mail en daarna VOG thuis via de post.

Tip: word ook gratis lid van de Facebookgroep vrijwilligerscoördinatie! Dan kun je meelezen én antwoorden op vragen die gesteld worden door andere leden: mensen uit het hele land die zich bezig houden met de coördinatie van vrijwilligers. Zo helpen we elkaar!

> Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.