Pleidooi voor doordachter werknemers-vrijwilligerswerk

Pleidooi voor doordachter werknemers-vrijwilligerswerk

Stella Robeer* onderzocht in haar masterscriptie ‘Designing Effective Corporate Volunteering Programs’ hoe bedrijven hun werknemers faciliteren in het doen van vrijwilligerswerk en hoe dit voordelen kan opleveren voor iedereen.

“Hoe faciliteren bedrijven hun werknemers in het doen van vrijwilligerswerk? En wat kunnen bedrijven doen om te bereiken dat werknemersvrijwilligerswerk ook echt voordelen voor iedereen oplevert? Op die vragen richt Stella Robeer zich in haar masterscriptie Designing Effective Corporate Volunteering Programs.

De belangrijkste conclusie en aanbeveling die Stella Robeer doet:
Onder het motto ‘iets is beter dan niets’ wordt veel gedaan zonder aandachtig te bekijken of aangeboden vrijwilligerswerk daadwerkelijk positieve resultaten oplevert. Wat betreft voordelen gaat het niet alleen om die voor de drie grote spelers (bedrijf, werknemer en maatschappelijke organisatie), maar juist ook om de uiteindelijke begunstigden van de liefdadigheid. Hoewel in theorie alle partijen profijt van werknemersvrijwilligerswerk zouden moeten hebben, valt er in de praktijk nog een hoop te halen. De resultaten van mijn onderzoek vormen een begin voor het beter begrijpen hoe succesvol werknemersvrijwilligerswerk eruitziet. Daarnaast zetten ze hopelijk aan tot verdere discussie over dergelijke programma’s.”

> *Lees hier het gehele artikel.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligers Coördinatie In 2 Dagen’ Iets voor jou> Hier meer info.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.