De stelling: 'Voor vrijwilligerswerk is niemand te oud'

Stelling: ‘Voor vrijwilligerswerk is niemand te oud’

Stelling: ‘Voor vrijwilligerswerk is niemand te oud’.*

Museum Het Valkhof in Nijmegen hanteert de leeftijdsgrens van 75 jaar voor vrijwilligers. Aanleiding voor de stelling ‘Voor vrijwilligerswerk is niemand te oud’.

Er zijn vrijwilligers in verschillende soorten en maten, zo ook met verschillende leeftijden. Zo ook bij Museum Het Valkhof in Nijmegen. Maar het museum heeft een regel: wie ouder is dan 75 moet vertrekken. Maar is dat wenselijk, zo’n leeftijdsgrens?
De medewerkers van het Nijmeegse museum vinden de leeftijdsgrens onzin. Om die onvrede te uiten, stapte onlangs een deel van de vrijwilligers boos op. Diverse vrijwilligersorganisaties, zoals ‘Vrijwilligers aan Zet’, hebben inmiddels laten weten dat ze erop tegen zijn. ‘Het zou beter zijn als organisaties per individu kijken welke vrijwilliger het werk nog aankan en welke niet.’

Dit was aanleiding voor Omroep Gelderland een poll te houden. De stelling luidde: ‘Voor vrijwilligerswerk is niemand te oud’. Op een totaal aantal van 572 uitgebrachte was 88,11% (504 stemmers) het met deze stelling eens. En 11,89 (68 stemmers) dus niet.

Eerder schreven we ook dit artikel: Is er een maximum leeftijdsgrens voor vrijwilligerswerk?

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligers Coördinatie In 2 Dagen’ Iets voor jou> Hier meer info.

*Bron: omroepgelderland.nl

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.