70+ vrijwilliger inzetten of laten vereenzamen?

Deze Tweet kwamen we tegen in augustus:

Tweet van Coby:
Ik leef vanaf geboorte met 1 nier, deed vóór Corona veel #vrijwilligerswerk waarvoor ik #ridderorde ontving. Nu zit ik binnen omdat ik in de #risicogroep val en niet met #OV ga. Mis het #oppassen, het #lesgeven en de #levenseindedialogen. #ikbengeendorhout

Dit is een duidelijk signaal van vrijwilliger Coby. Maar er zijn meer vrijwilligers, vaak 70+ ers of rond die leeftijd, die ook dit signaal afgeven: ‘wij kunnen en willen ons graag inzetten, maar we mogen niet komen!’ Of ‘we mogen wel, maar ik vind het toch te riskant.’

Hoe ga je hiermee om als organisatie en als vrijwilligers-coördinator? Want je beseft heel goed dat deze groep ouderen het vrijwilligerswerk graag doet, maar ook nodig heeft uit erkenning, zinvolle dagbesteding of tegen eenzaamheid.

Praat mee over dit onderwerp in onze Facebook groep Vrijwilligerscoordinatie. Je kunt je mening over dit onderwerp geven en ook zien hoe collega vrijwilligers-coördinatoren hierover denken. Lees hier meer over de bedoeling van de besloten Facebook groep vrijwilligerscoordinatie.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligers Coördinatie In 2 Dagen’ Iets voor jou> Hier meer info.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.