Vrijwilligers die stoppen? 5 dingen die je dan kunt doen.

Meer vrijwilligers voedselbanken door toename gebruikers*

Het aantal mensen dat bij de Voedselbank aanklopt, is het afgelopen jaar flink gestegen. Ook het aantal vrijwilligers is gestegen. Dat heeft alles te maken met de coronacrisis.

In 2020 kregen 7,2 procent meer huishoudens voedselhulp. Het aantal kinderen (tot en met 17 jaar) dat gebruik maakt van voedselhulp is gestegen met 9,3 procent.

In totaal maakten afgelopen jaar 37.311 huishoudens en 36.825 kinderen gebruik van voedselhulp.

Naast de stijging van het aantal mensen dat hulp nodig heeft, is het aantal vrijwilligers afgelopen jaar ook gestegen. Er werken nu geteld over alle voedselbanken in Nederland zo’n 13.000 vrijwilligers, dat is 7,9 procent meer dan het jaar ervoor. Taken die vrijwilligers verrichten liggen op het gebied van inpakken voedselpakketten, helpen van klanten, administratie, PR activiteiten enz.

Volgens de Voedselbank zijn in de jaarcijfers per regio grote verschillen te zien. De grootste stijging was bijvoorbeeld in Rotterdam en de regio Amsterdam. In totaal hebben de 172 voedselbanken vorig jaar 160.500 mensen bijgestaan. Het jaar daarvoor waren dat 151.000 mensen.

Lees hier het gehele artikel.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de online cursus ‘Vrijwilligerscoördinatie’ Iets voor jou> Hier meer info.

*Bron: Metronieuws