poll: vrijwilligers werven, gemakkelijk of niet?

Poll uitslag: vrijwilligers werven kan lastig zijn maar meestal lukt het wel.

We hielden een poll in onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie over de vraag: in hoeverre is vrijwilligers werven een probleem? De reacties varieerden van ‘Dat is hier echt een probleem’, tot ‘zo gevonden’. Het kan lastig zijn, maar meestal lukt het wel, zo blijkt in de meeste gevallen.

In de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie hebben we een poll uitgezet, met de volgende vraag: Als je nu nieuwe vrijwilligers moet werven, hoe gaat dat dan? De volgende antwoord opties waren mogelijk:

  • Het is lastig, maar uiteindelijk lukt het wel.
  • Geen enkel probleem, zo gevonden!
  • Dat is hier echt een probleem!

Dit is de uitslag:

62% geeft aan dat het wel lastig kan zijn, maar dat het uiteindelijk wel lukt. 19% geeft aan dat het geen enkel probleem is om nieuwe vrijwilligers te werven. 19% van de respondenten ervaart het als een echt probleem.

Ben je vrijwilligerscoördinator en wil je meepraten over dit soort onderwerpen? Ga dan naar de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie. Ben je nog geen lid? Hier lees je meer over de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de online cursus ‘Vrijwilligerscoördinatie’ Iets voor jou> Hier meer info.