67% vindt: er komen teveel vrijwilligers met een rugzakje

We hielden een poll in onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie met als vraag: “Komen er teveel vrijwilligers met een rugzakje?” De resultaten.

In de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie hebben we een poll uitgezet, met de volgende stelling: Er komen teveel vrijwilligers met een rugzakje” Dit is de uitslag:

Poll uitslag “er komen teveel vrijwilligers met een rugzakje”:

(er kan nog steeds gestemd worden, kijk daarom voor het actuele % in de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie ).

68% van de respondenten geeft aan dit te herkennen. 29% geeft aan dat dat bij de organisatie waar ze werkzaam zijn niet het geval is. 3% weet het niet.

Er worden ook opmerkingen bij gemaakt:

Reactie 1: “Met het woord ‘teveel’ heb ik moeite. Wij hebben vrijwilligers met een rugzakje en als de balans goed is en er ruimte is voor begeleiding dan is dit een prachtige manier van samenwerken en voor de betreffende vrijwilligers een uitgelezen kans om te participeren.”

Reactie 2: Ze zijn zeker wel van harte welkom! We streven ernaar om iedereen die vrijwilligerswerk wil doen te plaatsen. Het is wel van belang dat zowel cliënten, medewerkers als de vrijwilligers blij worden van de samenwerking. Indien dit niet het geval is proberen we iemand te laten ondersteunen door EindhovenDoet om een passende plek te vinden.

Reactie 3: Pakt bij ons juist goed uit. Bij ons noemen we dat ervaringsdeskundigen.

Reactie 4: Ik mis de optie: die zijn bij ons van harte welkom en verdienen zorgvuldige begeleiding.

Reactie 5: We krijgen zeker aanmeldingen van geleide vrijwilligers. Op dit moment is hier minder ruimte voor. Soms is er meer begeleiding nodig en dat is op dit moment niet te realiseren als dit door zorgmedewerkers gedaan moet worden. Daar is op dit moment geen ruimte om naast de bewoners ook de vrijwilligers te begeleiden. Zorg als coördinator voor een goede balans.

Wil je ook je stem uitbrengen? Ga dan naar de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie. Ben je nog geen lid? Hier lees je meer over de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de online cursus ‘Vrijwilligerscoördinatie’ Iets voor jou> Hier meer info.