Vechten om vrijwilligers: ‘Zelfde soort concurrentie als op de arbeidsmarkt’*

Steeds vaker komen evenementen en andere initiatieven onder druk te staan door een gebrek aan vrijwilligers. Een reportage uit Alphen e.o.

‘Als dit zo doorgaat, dan ziet het er niet rooskleurig uit. Dus er moet echt wat veranderen.’ Aan het woord is Mariëlla de Wilde, EHBO’er bij zwembad De Hazelaar in Hazerswoude-Dorp. Dat moest vorige maand noodgedwongen een dagje dicht, omdat er te weinig vrijwillige hulpverleners waren. Het lijkt in een patroon te passen, want de laatste jaren gebeurde dit wel vaker.

In totaal zetten 350 mensen zich belangeloos in voor het bad uit 1961, dat vanaf 1993 zonder subsidie en door uitsluitend vrijwilligers draaiende wordt gehouden. Dagelijks werken er zeker zestien onbetaalde krachten. Maar het wordt steeds lastiger om de bezetting rond te krijgen, merkt De Wilde. ‘Ik zie het overal. Bij de voetbalclub van mijn kinderen, in de kerk. Telkens weer worden mensen gevraagd, terwijl de gaten vaak niet opgevuld raken.’

Dat er sprake zou zijn van een afnemend aantal onbetaalde krachten in ons land, is feitelijk onjuist. Die constatering doet Lucas Meijs, hoogleraar strategische filantropie en vrijwilligerswerk aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. ‘Overal spuit de vrijwillige energie naar boven’, luidt zijn stellige bewering.

Bij de christelijke stichting Present, die 75 locaties telt waarvan zes in onze regio, werven ze op een andere manier vrijwilligers. Dat doen ze onder meer door mensen op projectbasis in te zetten. ‘Wij werken vanuit het aanbod van vrijwilligers’, legt Jolanda van Stenis uit namens de locatie in Gouda, waar het streven is dit jaar zo’n honderd projecten te realiseren.

Individueel komen mensen in een soort flexpool terecht. Aan de hand van hun behoeftes en talenten kijken we welke hulpvraag bij hen past. Denk aan schilderen, tuinieren of sociaal contact.’ Van Stenis gelooft dat deze manier van werken de toekomst heeft. ‘We gaan uit van wat mensen zelf willen doen en van hun eigen kracht en talent. Daar zoeken wij een hulpvraag bij. Tegelijkertijd zitten ze niet vast aan een rooster, waardoor het makkelijker is om ja te zeggen en mee te doen. Mensen zijn minder geneigd zich op te geven volgens een vast schema, dat heeft alles te maken met dat ze het druk hebben. Wat wij doen, is meer op maat gemaakt.’

* Bron: OmroepWest.nl.

> Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.