Vrijwilligerstekort praktijkvoorbeeld: Pluspunt Welzijn in Zandvoort.

Vrijwilligerstekort praktijkvoorbeeld: Pluspunt Welzijn in Zandvoort.*

Welzijnsorganisatie Pluspunt in Zandvoort heeft een serieus tekort aan vrijwilligers. “De nieuwe instroom van vrijwilligers is gewoon tekort. En de hulpvraag is groter dan de hulp die we kunnen bieden.”

Welzijnsorganisatie Pluspunt in Zandvoort heeft een serieus tekort aan vrijwilligers. Dat merken ze zowel bij de activiteiten die ze organiseren als ook bij het leveren van hulp aan mensen thuis. Bij de Belbus, die ook onderdeel is van Pluspunt, is het tekort aan vrijwillige chauffeurs zelfs zo problematisch dat er kort geleden een dienst is geschrapt.

“We proberen niks te laten vervallen van de activiteiten die we bieden en om de hulpvragen die we van mensen thuis krijgen zo goed mogelijk te beantwoorden. Maar dat betekent wel dat de druk op de bestaande vrijwilligers groter wordt”, vertelt Luciana van de Manakker, vrijwilligerscoördinator bij Pluspunt. “De nieuwe instroom van vrijwilligers is gewoon tekort. En de hulpvraag is groter dan de hulp die we kunnen bieden.” Lees hier het gehele artikel.

* Bron: NHnieuws.nl. Foto: Pluspunt Welzijn.

> Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.