Vrijwilligers ruimen zwerfafval op tijdens landelijke opschoondag*

Zaterdag 18 maart was het weer landelijke opschoondag. Overal in Nederland staken vrijwilligers de handen uit de mouwen om de openbare ruimte weer wat schoner te krijgen.

Zo’n 50.000 vrijwilligers verspreid over het hele land hebben 18 maart afval geruimd. Veelal gaat het dan om plastic en papier. Lege blikjes doen het ook goed.

De Landelijke Opschoondag is een idee van Nederland Schoon, een samenwerkingsverband van allerlei organisaties en bedrijven zoals de Plastic Soup Foundation, het Wereldnatuurfonds, maar ook Sportvisserij Nederland en bedrijven onder andere Zeeman, Coca Cola en Mars.

Het doel van de landelijke opschoondag is tweeledig: Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil en tevens het verkrijgen van meer informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de online cursus Vrijwilligers Coördinatie Iets voor jou> Hier meer info.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.

*Bron: NederlandSchoon
Foto: Jan Waalen.