Leergang Vrijwilligers Coördinatie In De Praktijk | Kenniscentrum Vrijwilligers

Top 5 workshops in het najaar die nu het meest worden aangevraagd.

Op dit moment zijn er veel organisaties die nu een in-company workshop aanvragen om te houden in het najaar. Deze workshops worden het meest aangevraagd:

Bijna wekelijks geven wij 1 of meer workshops bij organisaties met vrijwilligers. Denk aan zorginstellingen, bibliotheken, theaters, welzijnsorganisaties en vrijwilligerssteunpunten.

Wat is een workshop? Een workshop is meestal hetzelfde als een training, maar dan nog korter en specifieker. In een workshop gaan de deelnemers zelf aan de slag. Een workshop bestaat uit één bijeenkomst die meestal niet langer duurt dan één dagdeel (ochtend, middag of avond).

We hebben gekeken welke workshops om te houden in het najaar nu het meest worden aangevraagd.

Top 5 workshops te houden in het najaar:

1. Succesvol werven van vrijwilligers (8 x)

2. Begeleiden van vrijwilligers (boeien en binden) (6 x)

3. Flexibeler maken van vrijwilligerswerk (5 x)

4. Gastgerichtheid (klantgerichtheid) (3 x)

5. Crowdfunding (2 x)

Wil je ook een workshop organiseren bij jouw organisatie of vrijwilligerssteunpunt? Kijk dan hier naar de mogelijkheden. Daar kun je ook het aanvraagformulier invullen.

Hoe gaat het organiseren van een in company workshop in zijn werk?

Je kunt contact opnemen als je al een idee hebt voor een workshop. Maar ook als je nog geen idee hebt, we kijken dan samen met jou wat je zou willen bereiken en wat past bij je doelgroep.

We zullen dan eerst in grote lijnen onze ideeën uitwerken met daarbij een indicatie van de kosten. Als dit jou aanspreekt en je hebt de interne goedkeuring voor de kosten, dan werken we dit samen verder met je uit en bepalen we een datum.

De meeste organisaties beginnen met het invullen van het contactformulier, wat je hier kunt vinden. Daarna nemen wij vrijblijvend contact met je op.

Lees ook: “Iets” organiseren voor je vrijwilligers? 5 vragen die ertoe doen.

> Ben je vrijwilligerscoördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.