Nieuwe cursussen Vrijwilligerscoördinatie die binnenkort starten

Cursus kalender najaar – cursussen Vrijwilligerscoördinatie die binnenkort starten.

Als Kenniscentrum Vrijwilligers bieden wij een cursusprogramma bestaande uit cursussen en themadagen waar je als coördinator vrijwilligers in de praktijk veel mee kunt. Kijk snel of er ook iets voor jou bij zit.

Hieronder een overzicht van cursussen en themadagen op het vakgebied van Vrijwilligerscoördinatie die binnenkort starten:

21 en 28 september: Basis Cursus Vrijwilligers Coördinatie . (live online cursus met discussie & praktijkcases).

In deze cursus worden 4 actuele thema’s behandeld: vrijwilligersbeleid maken, vrijwilligers en verandering, vrijwilligers werven en vrijwilligers begeleiden. Dag 1 van de cursus is donderdag 21/9 online via Zoom, dag 2 is donderdag 28/9 fysiek op onze trainingslocatie in Utrecht. Na afloop ontvang je het certificaat Vrijwilligers Coördinatie, met onbeperkte geldigheid.

Meer informatie en inschrijven:
> Klik hier.

3 en 9 oktober: Training digitale nieuwsbrieven maken voor je vrijwilligers (live online cursus & direct aan de slag met je digitale nieuwsbrief).

Om optimaal te communiceren met je vrijwilligers is de digitale nieuwsbrief een effectief middel: je kunt gemakkelijk en snel al je vrijwilligers bereiken. Eenmaal goed opgezet kun je daar telkens opnieuw gebruik van maken. Na deze online cursus heb je jouw eigen digitale nieuwsbrief voor je vrijwilligers.

Meer informatie en inschrijven:
> Klik hier.

11 oktober: training Succesvol vrijwilligers werven (live online cursus met discussie & behandeling van jouw vacatures)

Vrijwilligers werven, hoe doe je dat succesvol in de praktijk? Deze vraag staat centraal in deze cursus vol praktische handvatten en tips. Na deze online cursus kun je effectief vrijwilligers werven, ook voor jouw organisatie.

Meer informatie en inschrijven:
> Klik hier.

3 oktober: start Verdiep Cursus Leidinggeven aan Vrijwilligers Hybride: deel live online en deel fysiek).

In deze cursus staan de volgende vragen centraal:
– Welke leiderschapsstijlen zijn er en welke past bij mij?
– Welke soorten vrijwilligers zijn er en hoe ga ik daarmee om?
– Wat moet ik doen om zaken gerealiseerd te krijgen?
– Hoe stel ik mezelf op in moeilijke situaties?
– Hoe werk ik aan saamhorigheid onder alle vrijwilligers?
– Hoe kom ik sterker te staan in de organisatie?
– Welke handvatten zijn er om vrijwilligers te motiveren?

Programma:
Dag 1: online webinar op 3 oktober 2023 van 10:00 – 12:00 uur.
Dag 2: op onze trainingslocatie in Utrecht op 10 oktober 2023 van 10:00 – 16:00 uur.
Dag 3: online webinar op 31 oktober 2023 van 10:00 – 12:00 uur.
Dag 4: op onze trainingslocatie in Utrecht op 14 november 2023 van 10:00 – 16:00 uur.

Meer informatie en inschrijven:
> Klik hier.

5 oktober: Vrijwilligers meenemen in veranderingen (live online cursus met discussie & praktijkcases).

Hoe neem je vrijwilligers mee in veranderingen? Veranderingen in de organisatie of verandering van de vrijwilliger zélf? Hier draait het om in deze cursus vol praktische handvatten en tips. Na deze online cursus sta je stevig in je schoenen om vrijwilligers mee te nemen in veranderingen.

Meer informatie en inschrijven:
> Klik hier.

12 oktober: Themadag In je kracht komen als coördinator vrijwilligers (op locatie in Utrecht).

De eerste editie op 15 juni zit vol. Daarom organiseren we op 12 oktober voor de 2e keer dit jaar de themadag ‘In je kracht komen als vrijwilligerscoördinator.’ Onderwerpen: Grenzen stellen aan je coördinatietaken & Optimaal gesprekken voeren met je vrijwilligers.

Meer informatie en inschrijven:
> Klik hier.

30 oktober: Begeleiden en motiveren van vrijwilligers (live online cursus met discussie & praktijkcases).

Wat kun je allemaal doen om je vrijwilligers optimaal te begeleiden en te motiveren? Als organisatie en jijzelf als coördinator van de vrijwilligers? Dat is wat je leert in de training Begeleiden en motiveren van vrijwilligers.

Meer informatie en inschrijven:
> Klik hier.

21 november: vrijwilligersbeleid opzetten (live online cursus met discussie & praktijkcases).
> Vrijwilligersbeleid in de praktijk brengen kan inhouden dat je werk maakt van het maken van een beleidsplan voor de vrijwilligersinzet in je organisatie. Maar het kan ook gaan om de update van onderdelen van je bestaande vrijwilligersbeleid. In deze cursus besteden we aan beide onderwerpen aandacht.

Meer informatie en inschrijven:
> Klik hier.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.