Stokende vrijwilligers, wat doe je eraan?

In onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie stelde iemand de vraag: Hoe gaan jullie om met roddelende en stokende vrijwilligers? Antwoorden uit de praktijk:

De hele vraag luidde als volgt: Hoe gaan jullie om met roddelende en stokende vrijwilligers. Ik kan mijn vinger niet leggen op waar het nu telkens vandaan komt en probeer uiteraard altijd de gesprekken aan te gaan. Lopen jullie hier ook tegen aan?

Hieronder de reacties:

Ilse: Allemaal bij elkaar roepen en als er in je bedrijf een HR is dan deze om ondersteuning vragen. Druk dit z.s.m. de kop in want hierdoor ga je geheid mensen verliezen. Succes.

Janita: Vervelend als het zo hardnekkig is. Zou een evaluatiemoment met meerdere vrijwilligers met dezelfde taak iets kunnen zijn? Dan geef je ze allemaal de kans om hun zegje te doen, samen heldere afspraken maken. Bij mij werkt dat goed!

> Wil je de reacties lezen of misschien ook reageren op dit Facebook bericht? 
Ga naar het item in onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie.

> Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.