Foto H Wolfs

Kerkgangers vaker vrijwilliger dan niet-gelovigen (CBS).

– Kerkgangers vaker vrijwilliger dan niet-gelovigen (CBS) –

Nederlanders die zich rekenen tot een religieuze stroming of groepering en regelmatig religieuze diensten bijwonen, zijn vaker vrijwilliger dan niet-kerkgangers. Ook zijn ze vaker actief in het verenigingsleven. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Het percentage vrijwilligers ligt het hoogst onder rooms-katholieken (58,1 procent). Onder de niet-gelovigen gaat het om 43,7 procent, dat is ruim 5 procent lager dan het landelijke gemiddelde.

Na de rooms-katholieke kerk zijn er relatief veel vrijwilligers onder leden van de protestantse kerk (55,5 procent), hervormde kerk (49,8 procent) en gereformeerde kerk (47,9 procent). Moslims (34,9 procent) en aanhangers van andere religies (35,9 procent) staan onderaan de lijst.

Van alle religies zetten leden van de protestantse kerk (79,1 procent) zich het meest in voor verenigingen, gevolgd door de gereformeerde kerk (75,4 procent), andere religies (73,7 procent), hervormde kerk (67,7 procent) en de rooms-katholieke kerk (61,4 procent).

46,4 procent van de moslims is actief in het verenigingsleven. Dat is net iets meer dan niet-gelovigen (46,2 procent). Het landelijke gemiddelde ligt op 62,6 procent.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligers Coördinatie In 2 Dagen’ Iets voor jou> Hier meer info.

Bron van dit artikel: Bron: CBS en nu.nl. Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.

Foto vrijwilligers in de kerk: Johannes Velthuis