World Cleanup Day 2019

In het nieuws: miljoenen vrijwilligers in actie tijdens World Cleanup Day

Miljoenen vrijwilligers in actie tijdens World Cleanup Day*.

De wereld is na na 21 september weer ietsje schoner, want het was World Cleanup Day. In 160 landen deden mensen mee aan het internationale initiatief dat is gericht op het opruimen van zwerfafval en het vragen van aandacht voor oplossingen om minder afval te produceren. In Nederland ging het om zo’n 15.000 mensen die op 1400 locaties actief waren, aldus organisator Plastic Soup Foundation.

Het startschot voor de grote schoonmaak werd vanochtend gegeven in Zaltbommel. Daar begon een boottocht waarbij microplastics uit de rivier de Waal werden gevist.

Ook in honderden andere plaatsen in Nederland waren initiatieven.

In Ouddorp in Zuid-Holland wordt niet alleen vandaag zwerfafval opgeruimd, een team van vrijwilligers is daar al het hele jaar bezig. “Sinds 1 januari hebben we al 70.000 liter vuil opgehaald. Dat zijn zo’n 320 grote kliko’s vol”, zegt een van hen tegen RTV Rijnmond.

“In Tilburg doken de mensen op het afval. Letterlijk”, schrijft Omroep Brabant. Een duikteam haalde daar 100 kilo afval uit een meer. In Helmond introduceerden buurtbewoners een bord dat mensen moet wijzen op opruimen van afval.

Lees via deze link het gehele artikel.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligers Coördinatie In 2 Dagen’ Iets voor jou> Hier meer info.

*Bron: nos.nl

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.