Resultaten onderzoek vrijwillige inzet in Eindhoven

Resultaten onderzoek vrijwillige inzet in Eindhoven

Resultaten onderzoek vrijwillige inzet in Eindhoven*.

In het voorjaar van 2019 deed Eindhoven Doet onderzoek naar de vitaliteit van de vrijwillige inzet in Eindhoven. Het goede nieuws is, er is minder tekort aan vrijwilligers dan de vorige keer toen we een grootschalig onderzoek deden (2017). Het slechte nieuws is dat er nog steeds tekort is.

Ook de oorzaak van het tekort is veranderd. Waar het in 2017 nog ging over het grote verloop in organisaties, nu gaat het over de steeds groter wordende vraag, vooral in de sector zorg en welzijn.

Meer goed nieuws: 23% van de mensen die nu geen vrijwilligerswerk doen in Eindhoven, zou dat wel willen doen. Genoeg vrijwillige energie in de stad, dus! En wanneer kan die energie omgezet worden in actie? Zorgen dat de vrijwilliger zijn tijd flexibel in kan zetten. En, ook heel belangrijk, zorgen voor een goede match. Als de potentiële vrijwilliger een klus en een organisatie vindt die bij hem past, zet hij zich graag in.

Wil je het hele verslag lezen? Je vindt alles hier op onze website.

Lees via deze link het gehele artikel.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligers Coördinatie In 2 Dagen’ Iets voor jou> Hier meer info.

*Bron: vrijwilligerswerk.nl en EindhovenDoet.nl

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.