Vrijwilligerswerk | Vrijwilligers Aan Zet | Kenniscentrum vrijwilligers

Ouderenzorg: vrijwilligers zijn van onschatbare waarde*.

Waar ziekenhuizen zorg kunnen afschalen, is dat voor verpleeghuizen onmogelijk. De zorg voor ouderen in het verpleeghuis of in de wijk kan niet stop gezet worden. Vrijwilligers blijken van onschatbare waarde.

Maar ook in de ouderenzorg staat de bezetting onder druk, zo bericht Actiz*. Daarom is het een goed idee om waar mogelijk familie te laten bijspringen, aldus Mireille de Wee, bestuurder bij ouderenzorgorganisatie Mijzo in een reportage van EenVandaag.

“We zien nu dat ongeveer 1 op de 10 zorgmedewerkers niet kan werken, bijvoorbeeld door ziekte of omdat iemand in quarantaine moet verblijven”, vertelt locatiemanager Simons. In de reportage laat vrijwilliger Onno zien hoe zijn hulp ervoor zorgt dat zorgmedewerkers meer tijd voor zorgtaken hebben. “Vrijwilligers kunnen van onschatbare waarde zijn. Zo krijgen bewoners de aandacht die ze verdienen”, geeft Simons aan.

“Corona geeft een voorproefje van hoe we de toekomst in gaan”, aldus zorgbestuurder De Wee. “In de toekomst gaan we meer naar een mix van professionele en niet-professionele zorg om het zo goed mogelijk te doen en te zorgen dat zorgprofessionals het vol kunnen houden dit mooie vak uit te blijven oefenen”.

* Bron: Actiz.nl

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligers Coördinatie In 2 Dagen’ Iets voor jou> Hier meer info.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.