Poll: waar ontbreekt het aan bij de inzet van jouw vrijwilligers?

Poll uitslag: hoe worden vrijwilligers ingezet tijdens corona?

We hielden een poll in onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie met als vraag: “hoe gaan jullie om met de inzet van vrijwilligers?” De resultaten.

In de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie hebben we een poll uitgezet: Nu het coronavirus oplaait en er weer extra maatregelen gelden: hoe gaan jullie om met de inzet van vrijwilligers? Dit is de uitslag:

Poll uitslag “hoe gaan jullie om met de inzet van vrijwilligers?”:

(er kan nog steeds gestemd worden, kijk daarom voor het actuele % in de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie ).

81% van de respondenten geeft aan: bij ons blijven alle vrijwilligers welkom. 11% geeft aan: in principe is iedereen welkom, maar het is wel een issue waar we als bestuur en team wat mee zitten. Bij 6% van de respondenten zijn alleen vrijwilligers met een QR code of negatieve test welkom. 2% heeft de inzet van vrijwilligers tijdelijk stop gezet.

Er worden ook opmerkingen bij gemaakt:

Reactie 1: “ik vind het heel ingewikkeld, wat je ook doet, het is nooit voor iedereen goed. En je moet heel verschillende dingen tegen elkaar afwegen.”

Reactie 2: “Als buurthuis hoeven wij geen QR-code te checken, maar ook dat voelt voor sommige bezoekers ongemakkelijk. En daarnaast zijn er vrijwilligers die (bewust) niet gevaccineerd zijn.”

Reactie 3: “Formeel zeg ik alleen met een QR code maar op plekken waar het kan zoals helpen achter de schermen zonder cliënt contact dan mag ook zonder”.

Reactie 4: “Alle vrijwilligers en bezoekers zijn welkom onder bepaalde voorwaarden. Ik weet van bezoekers van onze huizen ook niet of ze gevaccineerd zijn en ik weet dit ook niet van mijn vrijwilligers en gezien de wet op de Privacy mag en wil ik er ook niet naar vragen Ik ga ervan uit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zich gedraagt conform de regels”.

Reactie 5: “Iedereen is welkom binnen de regels die ook voor medewerkers gelden en aanmelden.”

Wil je ook je stem uitbrengen? Ga dan naar de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie. Ben je nog geen lid? Hier lees je meer over de Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de online cursus ‘Vrijwilligerscoördinatie’ Iets voor jou> Hier meer info.