Vrijwilligersraad voor je vrijwilligers

‘Frisse start na corona’-subsidie in trek.

Als gevolg van de coronacrisis hebben veel organisaties met vrijwilligers het zwaar. Veel gemeenten willen helpen via een extra subsidieregeling.

Zo motiveert de gemeente Assen de Subsidieregeling ‘Frisse start vrijwilligers: “Vrijwilligersorganisaties zoals jeugdclubs, sportverenigingen en cultuurorganisaties zijn belangrijk voor de sociale basis in Assen. Covid-19 heeft het afgelopen jaar een grote invloed gehad op uw organisatie en de activiteiten. Het is van belang dat u – nu en straks na Corona – deze belangrijke bijdrage aan onze samenleving kunt blijven leveren.”

Een andere reden om extra subsidie te verstrekken is dat veel activiteiten niet door konden gaan, activiteiten die door veel mensen werden gemist. Zo kunnen in de gemeente Tiel vrijwilligersorganisaties subsidie aanvragen voor een activiteit die bijdraagt aan het samenbrengen van inwoners. Het gaat bijvoorbeeld om activiteiten georganiseerd door sportverenigingen, buurt- en dorpshuizen of scoutinggroepen. Maar ook door gezelligheidsverenigingen, wijkcomités of straatfeestorganisaties. De hoogte van de subsidie ligt aan het aantal mensen dat meedoet aan de activiteit en varieert van € 100,= tot € 1000,=.

Wil je weten of er voor jouw organisatie mogelijkheden zijn voor extra subsidie? Het is raadzaam om de gemeente website te raadplegen waar je organisatie actief is. Doe dat meteen, want veel subsidieregelingen hebben een uiterste indieningsdatum en waarschijnlijk zullen veel organisaties aanvragen indienen.

> Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.