Nieuwe subsidieronde Maatschappelijke Diensttijd komt eraan.’*

Er komt een nieuwe subsidieronde aan voor Maatschappelijke Diensttijd, ofwel MDT. Zowel nieuwe als bestaande partijen kunnen subsidie aanvragen.

Mogelijk heb je al vaker van MDT gehoord, wil je zelfs al aansluiten of zou je graag meer informatie willen. Bij de nieuwe subsidieronde mogen zowel nieuwe als bestaande partijen aansluiten en subsidie aanvragen.

MDT biedt jongeren tussen de 12 en 30 jaar de kans om gedurende een aantal weken tot maanden hun talenten te ontdekken, anderen te ontmoeten en iets te doen voor een ander.

Zo organiseren jongeren bijvoorbeeld sportactiviteiten in de buurt, geven taalles aan nieuwkomers of begeleiden eenzame ouderen als buddy. MDT helpt jongeren hun draai te vinden in de samenleving en vergroot hun maatschappelijke betrokkenheid. Ook is MDT een prima manier om jongeren kennis te laten met jouw organisatie: als werknemer of vrijwilliger van de toekomst.

Wat begon met enkele proeftuinen, is inmiddels uitgegroeid tot een krachtig netwerk met meer dan 5.000 partnerorganisaties, 60.000 jongeren die deelnemen en nog eens ruim 98.000 jongeren die mee kunnen gaan doen. Zo maakt MDT echt een verschil in de samenleving. De landelijke organisatie MDT wil nog veel meer jongeren en organisaties bereiken. Daarom zijn ze ook op zoek naar nieuwe organisaties die zich willen aansluiten bij MDT.

De nieuwe subsidieregeling komt eraan! De inhoud van de nieuwe subsidieregeling is nog niet bekend en wordt in het tweede kwartaal van 2023 verwacht.

Informatie bijeenkomst 2 maart:

Tijdens deze bijeenkomst wordt algemene informatie gegeven over MDT en wat er nodig is om tot een aanvraag te komen. De bijeenkomst zal dus niet specifiek ingaan op de subsidieregeling, maar gaat wel in op globale aspecten van de regeling.

Wil je hieraan meedoen, meld je dan aan via deze link!

> Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.

* Bron: doemeemetmtd.nl en nov.nl.