Doe mee aan de training Vrijwilligers meenemen in veranderingen.

2 juli: Training Vrijwilligers meenemen in veranderingen.

Eerstvolgende training: 2 juli- Hoe neem je vrijwilligers mee in veranderingen? Veranderingen in de organisatie of verandering van de vrijwilliger zélf? Hier draait het om in deze cursus vol praktische handvatten en tips. Na deze online cursus sta je stevig in je schoenen om vrijwilligers mee te nemen in veranderingen.

Cursusvorm en -inhoud:
Deze online cursus bestaat uit 2 dagdelen op 1 dag: in de ochtend van 10.00 tot 12.00 uur en dezelfde dag in de middag van 14.00 tot 16.00 uur. De online cursus wordt gegeven via Zoom. Je kunt tijdens de cursus volop vragen stellen en er is veel gelegenheid tot interactie met de andere deelnemers. In deze cursus worden de volgende vragen beantwoord:

  • Hoe neem je je vrijwilliger mee bij verandering van werkinhoudelijke taken?
  • Hoe neem je je vrijwilliger mee in veranderingen op het gebied van bejegening en cultuur?
  • Hoe ga je om met veranderingen van de vrijwilliger zelf (bijv. als gevolg van ouderdom)?
  • Hoe ga je om met vrijwilligers die moeten stoppen?

Heb je een praktijk situatie rond een verandering in jouw organisatie of een vrijwilliger die je graag ziet veranderen in zijn of haar houding of gedrag? Deze praktijkcase kun je inbrengen en gaan we dan behandelen in de training. Je krijgt dan concrete tips hoe je deze verandering succesvol kunt doorvoeren.

Na afloop krijg je de handouts van de gebruikte Powerpoint gemaild.

Docenten:
Onze docenten zijn ervaren trainers en hebben meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van vrijwilligers en verandertrajecten in organisaties. Ze hanteren voorbeelden uit de praktijk en doceren met enthousiasme.

Resultaat:

  • Bij veranderingen in je organisatie weet je hoe je vrijwilligers daarin mee kunt nemen en waar je daarbij op moet letten.
  • Als er veranderingen zijn die impact hebben op je vrijwilligers ken jij jouw rol en weet je hoe je die goed moeten uitoefenen.
  • Als er vrijwilligers zélf zijn die moeten veranderen herken je dit, je kunt de vrijwilligers daarop aanspreken en je weet hoe je met die vrijwilligers in gesprek kunt gaan om die veranderingen te realiseren.
  • Als er vrijwilligers zijn waarvan je liever ziet dat ze binnenkort gaan stoppen weet je hoe dit, met respect voor hun situatie, kunt aanpakken.

Overige informatie:
Deze cursus wordt gegeven via Zoom. Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een PC of laptop nodig.

Wanneer:
Dinsdag 2 juli van 10:00 – 12:00 en van 14:00 – 16:00 uur online via Zoom.

Aantal deelnemers:
Maximaal 15.

Kosten:
De kosten voor deze cursus: € 225,= ex. BTW.

Inschrijven:

> Lees ook: Vrijwilligers en verandering, 5 krachten om ze mee te krijgen.
> Deel je ervaringen in de Facebookgroep Vrijwilligerscoordinatie. Al > 1.600 leden!