Nieuwe functies in vrijwilligerstool Fenna

Fenna is de softwaretool die door Kenniscentrum Vrijwilligers is ontwikkeld en al door veel organisaties wordt gebruikt. In Fenna kunnen vrijwilligers efficiënt worden geregistreerd, ook is het mogelijk om vrijwilligers in te roosteren voor activiteiten en optimaal in te zetten op hun talenten en competenties. Er zijn de laatste tijd veel nieuwe functies in de vrijwilligerstool bij gekomen.

Vrijwilliger zelf service:

Je kunt vrijwilligers de mogelijkheid geven om zelf in te loggen in Fenna. De vrijwilliger kan dan zelf (een deel van) zijn of haar gegevens inzien en aanpassen. Dat kan handig zijn, bijvoorbeeld bij een verhuizing of een nieuw mobiel telefoonnummer. De manier waarop een vrijwilliger dit kan werkt eenvoudig: De vrijwilliger gaat naar een internet inlogpagina en voert zijn/haar emailadres en password in.

Uitbreiding zelf-service voor vrijwilligers:

De basis van zelf-service voor vrijwilligers kan – indien gewenst – uitgebreid worden met andere functies:

– Het indienen van declaraties: via de self-service pagina kan de vrijwilliger een declaratie indienen die jij als coördinator in je mailbox ontvangt.

– Het digitaal ondertekenen van de vrijwilligersovereenkomst door de vrijwilliger: geen papieren rompslomp meer!

– Een uitgebreide intranet pagina met nieuws en informatie over vrijwilligersinzet in je organisatie.

Ook registratie van cliënten in Fenna:

Vanaf nu is het ook mogelijk om niet alleen vrijwilligers, maar ook cliënten te registreren in Fenna. Deze combinatie is handig voor Welzijn organisaties, die vaak cliënten hebben waar 1 of meer vrijwilligers aan gekoppeld worden. Dit kun je dus voortaan combineren in de vrijwilligerstool Fenna. Niet alleen handig, dit betekent ook vaak een besparing in de IT kosten. 

Taalhuis module beschikbaar:

Veel bibliotheken hebben een Taalhuis waar laaggeletterden informatie en advies kunnen krijgen over cursussen basisvaardigheden en doorverwezen kunnen worden naar passend aanbod. Binnen de vrijwilligerstool Fenna is nu de Taalhuis module beschikbaar met de mogelijkheid om Taalvragers en Taalvrijwilligers te registreren, te matchen, enz. enz.

Een online demo inlog van de Taalhuis module is gratis aan te vragen en uit te proberen en verplicht tot niets. Als je hier interesse in hebt kun je bellen met Huub van Dommelen via 06-30 22 45 78 of mailen naar: huub.van.dommelen@vrijwilligersaanzet.nl. Je kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Vacatures op de website zetten:

Via Fenna kun je nu vrijwilliger vacatures op de website van je organisatie zetten. Als er reacties komen op een vacature krijg je automatisch bericht. Het kan handig zijn als je 1 online vacaturebank hebt met alle  vrijwilligers vacatures in je gemeente. Organisaties in de gemeente kunnen inloggen en zelf hun vacature aanmaken en aanmelden. Vrijwilligers kunnen reageren op de vacature en deze komt rechtsreeks binnen bij die organisatie. Veel organisaties lopen daar tegenaan: een mailing wegdoen naar alle vrijwilligers maar velen hebben geen emailadres. Daarvoor hebben we nu de oplossing.

Brieven en etiketten printen:

Via Fenna kan een brief geprint worden, gepersonaliseerd voor elke vrijwilliger. Etiketten printen is ook mogelijk. Het kan handig zijn als medewerkers wel Fenna kunnen inzien, maar geen gegevens kunnen muteren.

Cursussen bijhouden:

Je kunt in Fenna bijhouden wie er een cursus hebben gevolgd en wie niet. Per vrijwilliger kun je aangeven of die een cursus heeft gevolgd en je kunt erop terugzoeken.

Andere functies die al aanwezig waren in Fenna:

– Vrijwilliger overeenkomst (evt. met welkomstbrief) automatisch laten genereren.

– Verjaardagsmail automatisch naar vrijwilliger op verjaardag.

– Onbeperkt bestanden bewaren per vrijwilliger.

– Online aanmeldformulier voor vrijwilligers op website (gegevens worden automatisch in Fenna geschoten).

Wilt u een gratis en vrijblijvende demo van Fenna?

Een gratis en vrijblijvende demo kan online of bij u op kantoor. Vul het onderstaande contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op:

Contactformulier:

1 + 1 = ?

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in..Vrijwilligersoftware – Vrijwilligerssoftware – Vrijwilligersregistratiesoftware – Vrijwilligerstool – Vrijwilligerssysteem