Tips voor een vrijwilligersavond voor zo’n 75 vrijwilligers.

In onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie stelde Annet de vraag: “Wie heeft er leuke tips voor een vrijwilligersavond voor zo’n 75 vrijwilligers?”. Dit zijn de antwoorden van andere leden:

Esen: Wij hebben een heerlijk syrisch buffet gedaan (al 2 jaaar). Eens wat anders dan de standaard buffetten ????. Iedereen was erg enthousiast. En we hadden op alle tafels kletspotten staan. Met leuke vragen zodat ze elkaar beter konden leren kennen. Maar hier bleek bijna geen behoefte aan te zijn want er ontstonden spontaan al hele leuke gesprekken en was het supergezellig.

Ingrid: Wij hebben vorig jaar tijdens de vrijwilligersavond (naast hapjes, drankjes) alle vrijwilligers een klein canvas laten beschilderen met wat zij belangrijk vonden voor onze vereniging. Daar is uiteindelijk één groot kunstwerk van gemaakt voor in ons clubhuis. Dit jaar een muziekbingo. Deze hebben we gekocht voor een kleine bijdrage via een website.

Huub: Als het doel van de vrijwilligersmiddag of -avond gezelligheid is maar ook informatie overdracht, bijvoorbeeld over nieuw beleid of een nieuwe werkwijze, dan kan onze Spelshow de moeite waard zijn: een interactief spel wat leuk is voor iedereen ‘van hoog tot laag’ waarbij gelijktijdig informatie-overdracht en voorlichting kan plaatsvinden. Geschikt t/m 200 vrijwilligers. Interesse? Stuur een mail naar: info@vrijwilligersaanzet.nl.

Audry: Quiz met Mentimeter en linedanceworkshop!

Saraï: Mediteraans buffet en 30 seconds ???? Of een djemebe workshop… erg leuk!

An: Wij doen sowieso in de zomer een jaarlijkse BBQ. Hebben ook al een keer een potluckparty en een stadspel (outdoor escaperoom) met grote picknick gedaan. Ook de bowling en uit eten hebben we al gedaan. Verder hebben we ook een keertje een film gekeken met daarna een receptie.

Fenny: Wij hebben casino avond gehouden en vanzelfsprekend lekker eten. Een foodtruck.

Karin: Wij vonden lady dj erg leuk. Met eten en drinken. Erg gezellig ze zet de zaal op de kop.

Yvonne: Wij hebben een pubquiz gedaan met antwoorden met een knipoog. Gillen van de lach want bjjna iedereen wist de antwoorden. Dus twee antwoorden die echt helemaal nergens op slaan en 2 antwoorden die op elkaar lijken dus gelijk een educatief momentje.

Jolanda: Troubadour, hapjes en drankjes en beetje dansen. Vrijwilligers vinden het ook gezellig met elkaar. Kunnen ze lekker kletsen met elkaar.

José: Theater diner hebben wij net gehad, ik had een duo ingehuurd om tijdens eten te spelen. Locatie heeft een stamppot buffet geregeld. Super gezellig en lekker.

> Er zijn nieuwe reacties binnengekomen. Wil je deze lezen of misschien ook reageren? 
Ga naar het item in onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie.

> Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.