Wie werkt er met contactpersonen voor vrijwilligers? Heb je daar een taakomschrijving van?

In onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie stelde Annet de vraag: Wie werkt er met contactpersonen voor vrijwilligers? Heb je daar een taakomschrijving van? Antwoorden uit de praktijk:

Marja: Bij ons vallen de vrijwilligers onder het team waar ze werkzaam zijn. In elk team zit een contactpersoon voor de vrijwilliger, maar de medewerker die werkt op de dag dat de vrijwilliger er is, is op dat moment het aanspreekpunt. Samen een team.

Jolanda: Wij werken met 8 groepen van klus, tuingroep tot admin groep zij hebben allen een coördinator en die zitten regelmatig in overleg met de andere groepen. Voorzitter of penningmeester is aanwezig maar heeft geen stem..

Carla: Jep. Werken wij mee. Toevallig net bezig met een uitschrijving van verwachtingen. Functieomschrijving klinkt me te zwaar..

Annet: In woon- zorg complexen zijn vele teams. Elk team heeft zijn eigen vrijwilligers en is er een contactpersoon voor hun. Aandachtsfunctionaris vrijwilligers is inderdaad het zelfde. Debby: zou jij de verwachtingen/ taken naar mijn e mail willen sturen?

> Wil je de reacties lezen of misschien ook reageren op dit Facebook bericht? 
Ga naar het item in onze Facebookgroep Vrijwilligerscoördinatie.

> Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is onze basiscursus Vrijwillligerscoördinatie of de verdiepcursus Leidinggeven aan Vrijwilligers iets voor jou.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.