Mensen die vrijwilligerswerk doen zijn gelukkiger (CBS)*

Mensen die vrijwilligerswerk doen zijn gelukkiger dan mensen die dat niet doen, blijkt uit onderzoek van het CBS. Onder vrijwilligers zegt 91 procent zich gelukkig te voelen, bij mensen die geen vrijwilligerswerk doen is dat 85 procent.

Voor het onderzoek Sociale samenhang en Welzijn konden mensen laten weten hoe gelukkig ze waren, met een cijfer van 1 (diep ongelukkig) tot een 10 voor volledig gelukkig. “Van de vrijwilligers zei 91 procent zichzelf gelukkig te vinden (een 7 of hoger), tegen 85 procent van de niet-vrijwilligers”, aldus het CBS.

Het aandeel mensen dat zich behoorlijk ongelukkig voelt, die zichzelf minder dan een 5 geven, is bij mensen die geen vrijwilligerswerk doen bijna twee keer zo hoog als bij vrijwilligers. “Of mensen vaker gelukkig en tevreden zijn doordat ze vrijwilligerswerk doen, of dat mensen die zich gelukkig en tevreden voelen zich vaker als vrijwilliger inzetten, is niet onderzocht.”

Lees via deze link het gehele artikel.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligerscoördinatie’ Iets voor jou> Hier meer info.

*Bron: nu.nl

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.