Vrijwilligers behouden in Coronatijd

Sinds het begin van de Coronatijd is er veel op mensen en organisaties afgekomen. En ook op medewerkers en vrijwilligers. Veel veranderingen waar iedereen mee te maken kreeg. Vrijwilligers konden tijdelijk niet worden ingezet, of nu nog steeds niet. Dit leidt er ook toe dat vrijwilliger ermee stoppen. Een geluid wat we steeds vaker horen.

Op 7 september hielden we het webinar vrijwilligers en betrokkenheid in Coronatijd. Hieronder tref je een samenvatting aan.

Ten tijde van het webinar was de inzet van vrijwilligers bij de meeste organisaties nog sporadisch:

Instroom, doorstroom en uitstroom van vrijwilligers is er altijd, maar nu ervaren veel organisaties relatief veel instroom en beperkte instroom:

Wat kun je doen om vrijwilligers zo goed mogelijk te behouden?

1. Houd zo goed mogelijk contact:

2. Informeer hoe het met de vrijwilliger gaat:

3. Biedt vrijwilligers de ruimte:

4. Investeer in de vrijwilliger:

5. Laat de vrijwilliger meedenken:

6. Daar waar het kan en mag: zet vrijwilligers in!

Samenvatting:

Reacties zijn welkom!

Hoe houd jij je vrijwilligers betrokken? Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen! Praat hierover mee in de Facebookgroep Vrijwilligerscoordinatie, laat het ons weten via TwitterFacebook of mail naar info@vrijwilligersaanzet.nl.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligers Coördinatie In 2 Dagen’ Iets voor jou> Hier meer info.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.