Vrijwilligers voordragen voor een Lintje uiterlijk 1 juli

2810 vrijwilligers krijgen lintje

Veel mensen kregen de dag voor Koningsdag een lintje opgespeld. De 2.880 gedecoreerden bestonden voor maar liefst 2.810 personen uit vrijwilligers (ca. 98%).

De dag voor Koningsdag staat traditiegetrouw in het teken van koninklijke onderscheidingen: de lintjesregen. In Nederland kregen 2.880 mensen een lintje opgespeld. 18 personen worden benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en 2862 personen worden benoemd tot één van de graden in de Orde van Oranje-Nassau.

Het aantal gedecoreerden in de vrijwillige sector bedraagt 2810 personen. Er zijn 149 gedecoreerden met bijzondere verdiensten in de betaalde baan. Er zijn 1.008 vrouwen gedecoreerd, wat neer komt op 35%. Het aantal mannen bedraagt 1.873 (65%).

In de provincie Noord-Brabant zijn de meeste personen gedecoreerd, 536 personen.

Klik hier voor het gehele artikel.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligers Coördinatie In 2 Dagen’ Iets voor jou> Hier meer info.

Bron artikel: Rijksoverheid.nl 

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze gratis nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.