Besmette Corona vrijwilliger heeft (tijdelijke) sluiting tot gevolg

Zo blijkt uit de situatie bij Zeehondencentrum in Pieterburen. Het centrum is tijdelijk gesloten omdat een van de vrijwilligers met het coronavirus besmet is.

Het gaat om een vrijwilliger uit Zwitserland. De GGD voert contactonderzoek uit bij de Zwitserse vrijwilliger. Uit het onderzoek moet blijken of ze andere vrijwilligers, medewerkers of bezoekers heeft besmet. De vrijwilliger werkt met zieke zeehonden en heeft geen publieke functie.

De vrijwilliger werkte nog geen week in Pieterburen en bleek in Zwitserland in contact te zijn geweest met iemand met corona. Ze liet zich testen en bleek positief.

Het Zeehondencentrum was vanwege corona een paar maanden dicht en sinds 1 juli onder strikte voorwaarden weer open. Nu is het dus weer gesloten en wacht men het GGD-onderzoek af. Het is afwachten wanneer het centrum weer open gaat.

Lees hier het gehele artikel.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de Cursus ‘Vrijwilligers Coördinatie In 2 Dagen’ Iets voor jou> Hier meer info.

*Bron: DVHN

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.