Vrijwilligersvergoeding omhoog naar 1700 Euro

Vrijwilligersvergoeding omhoog naar 1700 Euro

Vrijwilligersvergoeding omhoog van 1500 naar 1700 Euro per jaar​.

Veel Nederlanders doen vrijwilligerswerk. Vaak krijgen ze daarvoor een vergoeding. Zolang die vrijwilligersvergoeding binnen vastgestelde grenzen blijft, hoeft daarover geen belasting te worden betaald. Worden die grenzen overschreden, dan vindt de Belastingdienst dat er geen sprake is van een vrijwilligersvergoeding. De vergoeding wordt dan belast voor de loon- en inkomstenbelasting. 

Per 1 januari 2019 gaat de maximale vrijwilligersvergoeding omhoog van 1500 naar 1700 Euro per jaar en van 150 naar 170 Euro per maand. Dit zijn dus de maximale bedragen die als onbelaste vrijwilligersvergoeding door vrijwilligers ontvangen mogen worden. In deze situatie hoeven de bedragen niet aan de belastingdienst te worden doorgegeven. Er moet dan wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan.

Goed om te weten: de maximumbedragen voor de vrijwilligersvergoeding gelden per persoon. Stel dat iemand voor meer organisaties vrijwilligerswerk doet, dan mag die persoon van alle organisaties samen niet meer ontvangen dan het belastingvrije maximum van 1700 Euro per jaar.

Met dit artikel wil Kenniscentrum Vrijwilligers | VrijwilligersAanZet praktische tips geven voor het organiseren van vrijwilligersinzet. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? >> Schrijf je hier in.

Vrijwilligersvergoeding naar maximaal 1700 Euro per jaar | Kenniscentrum vrijwilligers