Oranjefonds zoekt organisaties voor steunen bij vinden van meer jonge vrijwilligers.

Het Oranjefonds gaat ondersteuning geven aan 25 organisaties die hun huidige vrijwilligersbestand willen verjongen, door middel van drie jaar lang intensieve ondersteuning en begeleiding. Zodat zij nog meer en beter in staat zijn jonge vrijwilligers aan zich te binden. Aanmelden kan tot 30 mei.

Met het programma De verschilmakers gaat het Oranjefonds 25 lokale sociale initiatieven ondersteunen die graag meer jonge vrijwilligers aan hun organisatie willen verbinden. Door onze praktische en financiële steun zijn ze in staat jonge vrijwilligers te werven, te begeleiden en te behouden.

Het programma bestaat, naast financiële ondersteuning voor ontwikkeluren (maximaal € 35.000,= per jaar), onder meer uit werksessies, netwerkbijeenkomsten en individuele coaching en begeleiding.

Nadat de 25 organisaties hun eigen organisatie hebben versterkt, dragen zij tijdens het programma hun kennis over aan vijf andere organisaties op buurt- en wijkniveau. Dat gebeurt via de zogenoemde train-de-trainer methodiek. Zo ontstaat een olievlek die ervoor zorgt dat steeds meer organisaties ertoe in staat zijn jonge vrijwilligers te betrekken.

Om in aanmerking te kunnen komen om hieraan deel te nemen is het belangrijk dat je als sociaal maatschappelijke organisatie actief bent binnen het werkterrein van het Oranje Fonds. Je activiteiten moeten uitsluiting tegengaan en ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Ook ruime ervaring met de inzet van vrijwilligers en een sterk lokaal netwerk zijn vereisten.

De werving voor het programma De Verschilmakers begint 26 april 2021. Organisaties kunnen zich aanmelden tot 30 mei 2021 via Mijn Oranje Fonds.

>Ben je vrijwilligers coördinator en zoek je een betaalbare én praktisch ingestoken cursus?
Dan is de online cursus ‘Vrijwilligerscoördinatie’ Iets voor jou> Hier meer info.

*Bron: Oranjefonds